Tätä mustikkapiirakkaa maustavat lemon curd ja kookoskerma. Lemon curd kannattaa tehdä edeltävänä iltana valmiiksi, jotta se ehtii tekeytyä jääkaapissa. Alkuperäinen resepti löytyy täältä --> http://www.mtv.fi/teemasivut/leivontanurkka/reseptit/artikkeli/mustikkapiirakka-sitruunatahnalla-ja-kookoksella/5257004. Itse laitoin täytteeseen enemmän mustikoita ja lemon curdia. Kookoshiutaleita en muistanut käyttää, mutta ne varmasti sopisivat hyvin tähän piirakkaan lisäämään kookoksen makua.
Lemon curd
4 keltuaista
2 dl hienoa sokeria
2 rkl sitruunan kuorta raastettuna
3/4 dl sitruunan mehua
50 g voita kuutioituna (huoneenlämpöistä)
- Laita keltuaiset ja sokeri pieneen kulhoon ja laita kulho kiehuvan vesihauteen päälle. Kulhon pohja ei saa koskea kiehuvaa vettä.
- Vatkaa keltuaisia ja sokeria sähkövatkaimella kunnes muodostuu kuohkea ja vaalea vaahto
- Lisää vaahdon joukkoon sitruunan kuori ja jatka vatkaamista
- Kaada sitruunan mehua vähän kerrallaan ohuena norona vaahdon joukkoon jatkaen vatkaamista, jotta sitruunan mehu emulgoituu vaahtoon
- Ota vaahto pois vesihauteesta ja vatkaa joukkoon huoneenlämpöinen voi
- Laita lemon curd kulhossa tai vaikka lasipurkissa jääkaappiin tekeytymään
Piirakkapohja
2,5 dl spelttijauhoja
1 dl ruisjauhoja
1 rkl sokeria
1 tl suolaa
150 g kylmää voita kuutioituna
2 keltuaista
- sekoita kulhossa kuivat aineet
- nypi kylmä voi kuivien aineiden kanssa muruksi
- lisää keltuaiset ja sekoita nopeasti taikinapalloksi
- laita taikinapallo kelmussa jääkaappiin tekeytymään 1-2 tunniksi
- kaulitse taikina ohueksi ja painele se voideltuun piirakkavuokaan (26-28 cm halkaisija)
- laita piirakkavuoka pakkaseen 15 minuutiksi
- laita taikinan päälle leivinpaperi ja sen päälle painoja kuten leivontakuulia tai kuivia herneitä, jotta taikina ei nouse esipaistamisen aikana
- esipaista pohjaa 200 asteessa10 minuuttia painojen kanssa ja 5 minuuttia ilman painoja
Täyte
2 dl lemon curdia
2 dl kookoskermaa
2 kananmunaa
2 tl vaniljasokeria
1 litra tuoreita mustikoita
- sekoita kulhossa lemon curd, kookoskerma, kananmunat ja vaniljasokeri sekaisin
- kaada mustikat esipaistetun pohjan päälle
- kaada täyte mustikoiden päälle tasaisesti
- paista piirakkaa 200 asteessa alatasolla noin 30-40 minuuttia kunnes pinta saa hieman väriä
-MK
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti