tiistai 8. syyskuuta 2015

Kana-saltimbocca


Perinteinen italialainen saltimbocca tehdään vasikan fileestä mutta arkisempaan versioon kana käy varsin hyvin. Aromikas salvia tuo hienoa makua tähän ruokaan. Lisäke valmistetaan samalla pannulla kuin fileet paistetaan

Kana saltimbocca (yhdelle)
1 kanan rintafile puolitettuna pitkittäin
2 siivua ilmakuivattua kinkkua
10 salvian lehteä
suolaa, pippuria
1 dl valkoviiniä (tai vehnäolutta kuten itse käytin)
puolikkaan sitruunan mehu
  • mausta rintafileen puolikkaat suolalla ja pippurilla
  • jaa salvian lehdet fileiden päälle ja kääri fileet ilmakuivattuun kinkkuun
  • paista fileet pannussa mukavan rapsakoiksi molemmilta puolilta
  • lisää valkoviini tai olut ja sitruunan mehu pannulle ja anna fileiden kypsyä loppuun
  • nosta fileet pannulta pois ja kääri folioon odottamaan lisäkkeen valmistumista
  • jätä viini/olut-liemi kiehumaan kasaan lisäkettä varten

Kesäkurpitsa-lehtikaali-lisäke (yhdelle)
1 salottisipuli hienonnettuna
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
kourallinen kesäkurpitsaa kuutioituna
kourallinen lehtikaalin lehtiä
kourallinen kirsikkatomaatteja puolitettuina
1-2 dl kypsää spelttiä (tai ohraa tai riisiä)
5 salvian lehteä hienonnettuna
suolaa, pippuria
  • Lisää sipulit pannulla olevaan liemeen ja anna pehmentyä pari minuuttia
  • lisää sitten kesäkurpitsakuutiot ja anna niiden kypsyä pari minuuttia
  • lisää sitten lehtikaalin lehdet ja anna olla taas pari minuuttia
  • lisää lopuksi kirsikkatomaatit, speltti ja salvia ja sekoittele pari minuuttia
  • tarkista maku ja lisää suolaa/pippuria tarvittaessa

Mehevän aromikas, yrttinen ja kuitenkin melko raikas ruoka kaipaa seurakseen mausteista vaaleaa olutta. Hieno saksalainen vehnäolut, Schneider Weisse Tap 4 Mein Grünes (http://www.alko.fi/tuotteet/726056/) on melko perinteinen hefe-weizen (suodattamaton vehnäolut), jonka runsaan aromaattinen ja täyteläinen makumaailma tukevat loistavasti tätä ruokaa. Ruoassa käytetty salvia nousee aivan uudelle tasolle tämän oluen seurassa.



-MK

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti