Perinteinen italialainen saltimbocca tehdään vasikan fileestä mutta arkisempaan versioon kana käy varsin hyvin. Aromikas salvia tuo hienoa makua tähän ruokaan. Lisäke valmistetaan samalla pannulla kuin fileet paistetaan
Kana saltimbocca (yhdelle)
1 kanan rintafile puolitettuna pitkittäin
2 siivua ilmakuivattua kinkkua
10 salvian lehteä
suolaa, pippuria
1 dl valkoviiniä (tai vehnäolutta kuten itse käytin)
puolikkaan sitruunan mehu
- mausta rintafileen puolikkaat suolalla ja pippurilla
- jaa salvian lehdet fileiden päälle ja kääri fileet ilmakuivattuun kinkkuun
- paista fileet pannussa mukavan rapsakoiksi molemmilta puolilta
- lisää valkoviini tai olut ja sitruunan mehu pannulle ja anna fileiden kypsyä loppuun
- nosta fileet pannulta pois ja kääri folioon odottamaan lisäkkeen valmistumista
- jätä viini/olut-liemi kiehumaan kasaan lisäkettä varten
Kesäkurpitsa-lehtikaali-lisäke (yhdelle)
1 salottisipuli hienonnettuna
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
kourallinen kesäkurpitsaa kuutioituna
kourallinen lehtikaalin lehtiä
kourallinen kirsikkatomaatteja puolitettuina
1-2 dl kypsää spelttiä (tai ohraa tai riisiä)
5 salvian lehteä hienonnettuna
suolaa, pippuria
- Lisää sipulit pannulla olevaan liemeen ja anna pehmentyä pari minuuttia
- lisää sitten kesäkurpitsakuutiot ja anna niiden kypsyä pari minuuttia
- lisää sitten lehtikaalin lehdet ja anna olla taas pari minuuttia
- lisää lopuksi kirsikkatomaatit, speltti ja salvia ja sekoittele pari minuuttia
- tarkista maku ja lisää suolaa/pippuria tarvittaessa
Mehevän aromikas, yrttinen ja kuitenkin melko raikas ruoka kaipaa seurakseen mausteista vaaleaa olutta. Hieno saksalainen vehnäolut, Schneider Weisse Tap 4 Mein Grünes (http://www.alko.fi/tuotteet/726056/) on melko perinteinen hefe-weizen (suodattamaton vehnäolut), jonka runsaan aromaattinen ja täyteläinen makumaailma tukevat loistavasti tätä ruokaa. Ruoassa käytetty salvia nousee aivan uudelle tasolle tämän oluen seurassa.
-MK
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti