lauantai 15. maaliskuuta 2014

Chorizo-pasta





Meikä on kyllä täysin hullaantunut chorizo raakamakkarasta. Tää on nopea pastaruoka tehdä arki-iltana ja maku on ihan loistava. Sit se täytyy sanoa, että tomaattimurskissa todellakin on eroja. Kokki Henri Alen sai pienimuotoisen hysterian aikaan kehumalla italialaista Mutti-tomaattimurskaa parhaaksi mitä kaupasta löytyy. Porvoon citymarkettiinkin on tullut tuota Muttia ja kyllä se vaan on ihan loistavaa. Maku on jotenkin aidompi, todella tomaattinen ja kivan makea. Mutti kyllä painii ihan eri sarjassa kun vertaa johonkin perus pirkka tomaattimurskaan.

Chorizo-pasta

1 sipuli hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 punainen chili hienonnettuna
1 fenkoli hienonnettuna
400 g chorizoa (raaka-makkarana jos vaan mahdollista)
1 tlk tomaattimurskaa
reilusti tuoretta basilikaa
250 g kirsikkatomaatteja puolitettuina
500 g pastaa

Hienonna aluksi kaikki kasvikset. Pilko chorizo sopiviksi viipaleiksi ja jos käytät raakamakkaraa, niin ruskista viipaleet pannulla ja jätä ne odottamaan kastikkeeseen lisäämistä. Laita kattilan pohjalle kunnon loraus oliiviöljyä ja lisää kattilaan kaikki kasvikset kirsikkatomaatteja lukuunottamatta. Kuullota kasviksia noin 10 minuuttia sekoitellen aina silloin tällöin. Lisää kuullotettujen kasvisten joukkoon tomaattimurska ja mausta tässä vaiheessa suolalla ja mustapippurilla. Anna kastikkeen poreilla noin 10 minuuttia. Lisää sitten kastikkeen joukkoon ruskistetut chorizo-viipaleet, reilusti tuoretta basilikaa sekä kirsikkatomaatit. Sekoita kunnolla ja anna kastikkeen poreilla miedolla lämmöllä vielä noin 10-15 minuuttia. Keitä tällä välin pasta. Kun pasta on valmis, niin sekoita se kastikkeen joukkoon ja laita annos tarjolle. Viimeistele annos parmesaanilla ja basilikan lehdillä. Nauti punkun kanssa. Itse nautin ruoan kanssa jenkki punkkua eli Carlo Rossi California Redia (http://www.alko.fi/tuotteet/006955/?fromsearch=true). Tuoksultaan viini on tumman marjainen, rusinainen ja luumuinen. Maultaan viini on melko kevyt, vähätanniininen, raikas, marjaisa, aavistuksen mustikkainen ja vadelmainen. Kuitenkin ihan maukas perus punkku pastaruoalle ja hinta-laatusuhteeltaan 8 € viiniksi kelpo ostos.


-MK

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti