tiistai 15. syyskuuta 2015

Lammasta, couscousia ja kukkakaalia


Ystäväpariskunta toi mukanaan ison kasan marinoituja lampaan filepihvejä, joiden seuraksi kokkailtiin couscousia ja paahdettua kukkakaalia. Siihen vielä pullo punkkua kylkeen, niin johan kelpasi.

Couscous (4 hengelle)
1 granaattiomenan siemenet 
3 dl couscous-ryynejä
3 dl vettä
2 salottisipulia hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 sitruunan mehu
puolikas ruukku villirucolaa hienonnettuna
puolikas ruukku thai-basilikaa hienonnettuna
100 g fetaa murusteltuna
suolaa, pippuria
  • puristele/irrota/kaiva granaattiomenan siemenet isoon kulhoon
  • mausta vesi suolalla, kiehauta se ja lisää couscous-ryynit kypsymään
  • kuullota pannulla sipuleita kunnes ne ovat pehmenneet ja purista joukkoon sitruunan mehu
  • sekoita kaikki ainekset kulhossa sekaisin ja mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla

Paahdettu kukkakaali (4 hengelle)
1 kukkakaali paloiteltuna nupuiksi
loraus öljyä
suolaa, pippuria, juustokuminaa, savupaprikajauhetta, kurkumaa
  • Laita kukkakaalin nuput uunivuokaan ja kaada päälle loraus öljyä
  • lisää mausteita noin puolikas teelusikallinen kutakin ja sekoita kunnolla sekaisin
  • paahda uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia kunnes kukkakaali on sopivan pehmeää/rapeaa omaan makuun

Lampaan filepihvit
  • ota pihvit huoneenlämpöön hyvissä ajoin
  • paista pannulla noin 1-1,5 minuuttia per puoli ja kääri folioon vetäytymään 5-10 minuutiksi
  • leikkaa halutessasi valmiiksi viipaleiksi
Ruoan seuraksi tuli valittua Argentiinalainen luomupunaviini, Domaine Bousquet Gaia Organic 2013 (http://www.alko.fi/tuotteet/422587/). Mielestämme tämä viini sopi hyvin mehevän lampaan ja yrttisten/mausteisten lisäkkeiden kanssa. Viinissä oli mukavaa mausteisuutta, pehmeää tanniinisuutta ja lämpöä, jota varsin korkea 15,5 % alkoholipitoisuus korosti. Varmasti hyvä viini monille mausteisille liharuoille. Hinta-laatusuhteeltaan 14 € viiniksi hyvä ostos.


-MK

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti