Ystäväpariskunta toi mukanaan ison kasan marinoituja lampaan filepihvejä, joiden seuraksi kokkailtiin couscousia ja paahdettua kukkakaalia. Siihen vielä pullo punkkua kylkeen, niin johan kelpasi.
Couscous (4 hengelle)
1 granaattiomenan siemenet
3 dl couscous-ryynejä
3 dl vettä
2 salottisipulia hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 sitruunan mehu
puolikas ruukku villirucolaa hienonnettuna
puolikas ruukku thai-basilikaa hienonnettuna
100 g fetaa murusteltuna
suolaa, pippuria
- puristele/irrota/kaiva granaattiomenan siemenet isoon kulhoon
- mausta vesi suolalla, kiehauta se ja lisää couscous-ryynit kypsymään
- kuullota pannulla sipuleita kunnes ne ovat pehmenneet ja purista joukkoon sitruunan mehu
- sekoita kaikki ainekset kulhossa sekaisin ja mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla
Paahdettu kukkakaali (4 hengelle)
1 kukkakaali paloiteltuna nupuiksi
loraus öljyä
suolaa, pippuria, juustokuminaa, savupaprikajauhetta, kurkumaa
- Laita kukkakaalin nuput uunivuokaan ja kaada päälle loraus öljyä
- lisää mausteita noin puolikas teelusikallinen kutakin ja sekoita kunnolla sekaisin
- paahda uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia kunnes kukkakaali on sopivan pehmeää/rapeaa omaan makuun
Lampaan filepihvit
- ota pihvit huoneenlämpöön hyvissä ajoin
- paista pannulla noin 1-1,5 minuuttia per puoli ja kääri folioon vetäytymään 5-10 minuutiksi
- leikkaa halutessasi valmiiksi viipaleiksi
Ruoan seuraksi tuli valittua Argentiinalainen luomupunaviini, Domaine Bousquet Gaia Organic 2013 (http://www.alko.fi/tuotteet/422587/). Mielestämme tämä viini sopi hyvin mehevän lampaan ja yrttisten/mausteisten lisäkkeiden kanssa. Viinissä oli mukavaa mausteisuutta, pehmeää tanniinisuutta ja lämpöä, jota varsin korkea 15,5 % alkoholipitoisuus korosti. Varmasti hyvä viini monille mausteisille liharuoille. Hinta-laatusuhteeltaan 14 € viiniksi hyvä ostos.
-MK
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti