Syksy on sadonkorjuun aikaa, joten pyöräytin sen mukaisen pastan. Kurpitsasta, kantarelleista ja mustakaalista syntyy nopeasti maukas pasta.
Sadonkorjuupasta (kahdelle)
200 g pastaa
300 g kurpitsaa kuutioituna 2 cm paloiksi
300 g kantarelleja putsattuna ja paloiteltuna
2 salottisipulia hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
75 g mustakaalin lehtiä revittynä irti lehtiruodosta
1 dl vaaleaa olutta (tai valkoviiniä)
1 dl parmesaania raastettuna
suolaa, pippuria
- laita pastavesi kiehumaan ja keitä pasta al-denteksi
- samaan aikaan aloita kuullottamalla kurpitsakuutioita voin ja öljyn seoksessa isolla pannulla pari minuuttia
- lisää sitten pannulle kantarellit ja sipulit ja jatka paistamista kunnes kantarelleista irtoava neste alkaa haihtumaan pois
- mausta tässä vaiheessa suolalla ja pippurilla
- lisää sitten pannulle mustakaalin lehdet ja olut
- jatka paistamista pari minuuttia kunnes mustakaalin lehdet alkavat hieman mennä kasaan ja pannulla oleva neste on lähes haihtunut pois
- ota pannu pois liedeltä ja sekoita joukkoon pasta ja raastettu parmesaani
- lisää suolaa tai pippuria tarvittaessa
Nauti pasta oktoberfest-oluen kera. Kotimainen Prykmestarin Oktoberfestbier (http://www.alko.fi/tuotteet/741126/) on mukavan maltainen, aavistuksen makea, sopivasti humaloitu ja yleisilmeeltään varsin ryhdikäs olut, joka sointuu hyvin makean kurpitsan ja maanläheisen kantarellin maun kanssa.
-MK
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti