lauantai 26. syyskuuta 2015

Sadonkorjuupasta


Syksy on sadonkorjuun aikaa, joten pyöräytin sen mukaisen pastan. Kurpitsasta, kantarelleista ja mustakaalista syntyy nopeasti maukas pasta.

Sadonkorjuupasta (kahdelle)
200 g pastaa
300 g kurpitsaa kuutioituna 2 cm paloiksi
300 g kantarelleja putsattuna ja paloiteltuna
2 salottisipulia hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna 
75 g mustakaalin lehtiä revittynä irti lehtiruodosta
1 dl vaaleaa olutta (tai valkoviiniä)
1 dl parmesaania raastettuna
suolaa, pippuria
  • laita pastavesi kiehumaan ja keitä pasta al-denteksi
  • samaan aikaan aloita kuullottamalla kurpitsakuutioita voin ja öljyn seoksessa isolla pannulla pari minuuttia
  • lisää sitten pannulle kantarellit ja sipulit ja jatka paistamista kunnes kantarelleista irtoava neste alkaa haihtumaan pois
  • mausta tässä vaiheessa suolalla ja pippurilla
  • lisää sitten pannulle mustakaalin lehdet ja olut
  • jatka paistamista pari minuuttia kunnes mustakaalin lehdet alkavat hieman mennä kasaan ja pannulla oleva neste on lähes haihtunut pois
  • ota pannu pois liedeltä ja sekoita joukkoon pasta ja raastettu parmesaani
  • lisää suolaa tai pippuria tarvittaessa

Nauti pasta oktoberfest-oluen kera. Kotimainen Prykmestarin Oktoberfestbier (http://www.alko.fi/tuotteet/741126/) on mukavan maltainen, aavistuksen makea, sopivasti humaloitu ja yleisilmeeltään varsin ryhdikäs olut, joka sointuu hyvin makean kurpitsan ja maanläheisen kantarellin maun kanssa.


-MK

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti