perjantai 5. heinäkuuta 2013

Karamellisoidut banaanit kinuskin ja jäätelön kera

Olin jo pitkän aikaa halunnut kokeilla, että tuleeko säilykemaidosta todella kinuskia, kun säilykemaitotölkin laittaa kiehuvaan veteen kolmeksi tunniksi. Ja kyllähän siitä vaan kinuskia tuli ja varsin hyvää sellaista. Säilykemaitoahan kutsutaan myös kondensoiduksi maidoksi ja sitä löytyy ihan perus marketeista. Wikipediassa sanotaan, että säilykemaito valmistetaan lehmän maidosta haihduttamalla siitä vettä pois niin paljon, että tilavuus pienenee neljäsosaan. Jäljelle jäävä kondensoitu maito on todella imelää ja paksua ja sitä käytetään yleisesti jälkiruoissa. Ajattelin, että karamellisoidut banaanit sopisivat hyvin kinuskin ja jäätelön kanssa.

1 tölkki säilykemaitoa
4 banaania
2 rkl tummaa muscovadosokeria
2 rkl voita
lisäksi vaniljajäätelöä

Kinuskin tekeytymisessä menee siis 3 tuntia. Eli säilykemaitopurkki kiehuvaan veteen ja odottelemaan. Karamelli tehdään siten, että laitetaan paistinpannulle sokeri ja annetaan sen sulaa (vaatii kovaa lämpöä) ja lisätään joukkoon voi. Sekoitellaan lastalla voimakkaasti ettei pääse palamaan pohjaan. Lisätään pannulle kokonaiset kuoritut banaanit ja karamellisoidaan hetken aikaa. Kun kinuski on tekeytynyt 3 tuntia, niin otetaan tölkki kylmään veteen jäähtymään ja avataan se. Tuloksena pitäisi olla täyteläisen paksua ruskeaa kinuskia. Tarjoillaan banaanit kinuskin ja jäätelön kanssa. Banaanien karamellisointiin sopii toki normaali sokeri mutta mielestäni tummasta muscovadosokerista (ruokosokeri) tulee miellyttävän paahteinen maku.

Tää jälkkäri on tosi imelää ja niin herkullista!!!






-MK

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti