Rapsakka kaalisalaatti puna- ja valkokaalista toimii hyvin bratwurstin kanssa.
Puna- ja valkokaalisalaatti
500 g punakaalia suikaloituna500 g valkokaalia suikaloituna
2 punaista suippopaprikaa suikaloituna
Vinaigrette
3 rkl oliiviöljyä
2 rkl omenaviinietikkaa
2 rkl seesamöljyä
1 sitruunan mehu
1 punainen chili hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
Suikaloidaan kaali ja paprika. Sekoitetaan vinegraiten ainekset keskenään ja sit vaan kaikki sekaisin kulhossa. Tarjoillaan salaatti bratwurstin kera. Juomaksi tarttui citymarketista todellinen löytö, koska belgialainen De la Senne Taras Boulba (http://www.ratebeer.com/beer/de-la-senne-taras-boulba/56185/) yllätti todella positiivisesti. Kyseessä on belgialainen ale-olut, joka on sakean keltainen ulkonäöltään. Tuoksultaan olut on kevyen maltainen, raikas ja hedelmäinen. Maultaan tämä ale on raikas, hedelmäinen ja kivan mausteinen. Melko maltainen ja bitterimäinen. Kirpakka humalointi melko täyteläisen maltaisuuden kanssa kruunaa tämän oluen. Todella hyvä ale, joka toimi erinomaisesti mausteisen kaalisalaatin ja bratwurstin kanssa.
Tässä samalla voisi mainostaa Porvoon citymarketin uutta kauppiasta, joka on selvästikin innostunut oluista. Tuossa jokunen aika sitten pöllähdin citymarketin oluthyllyille ja siellä uusi kauppias tuli jutustelemaan oluista. Hän oli juuri laittanut esille 25 uutta olutta ja kertoi, että hänelle on tärkeää pitää hyvä olutvalikoima kaupassa. Todella esimerkillistä toimintaa ja on hienoa, että "maitokauppa" pyrkii pitämään laajaa ja laadukasta olutvalikoimaa. Kaikki porvoolaiset siis rynnistäkää citymarketin olut hyllyille nauttimaan uusista antimista. Kauppias lisäksi kertoi, että hänelle voi ehdottaa mitä oluita kauppaan tulisi hankkia, joten kannattaa käydä toiveita esittämässä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti