perjantai 8. marraskuuta 2013

Brewdog x 3 ja Muffloni x 2


Nämäkin oluset on tullut nautittua jo ajat sitten, mutta ei vaan oo saanu aikaseks kirjotella kommentteja. No tässäpä ne kommentit olis vihdoinkin.

Brewdog (http://www.brewdog.com/) on Skotlantilainen yksityisomistuksessa oleva panimo, joka on kerännyt kiitosta loistavista tuotteistaan ympäri maailman. Nämä kyseiset kolme olutta löytyvät ihan normikaupasta ja alkostakin niitä saa.

Brewdog Punk Pale Ale: Nimensä mukaisesti kyseessäon pale ale tyyppinen olut.Tuoksultaan olut on kukkaisen sitruksinen, toffeinen ja raikas. Maultaan melko vahvasti humaloitu, greippinen ja maltainen. Ihan pirteä ja melko ryhdikäs olut. Ok


Brewdog Dead Pony Club: Kyseessä on myös pale ale tyyppinen olut, jossa aavistuksen vähemmän voltteja eli 3,8%. Tuoksussa on sitrushedelmiä ja makeaa appelsiinisuutta ja melonisuutta. Tosi raikas tuoksu.
Melko voimakkaasti humaloitu ja raikkaan sitruksinen. Jälkimaultaan maltainen ja katkeromainen. Raikas ja kevyt olut. Hyvä janojuomana ja miksei kevyesti maustetulle ruoallekin (salaatit, kala).

Brewdog Fake Lager: Kyseessä on pilsner tyylinen olut. Tuoksu on hennon makean maltainen ja aavistuksen hunajainen. Maultaan raikas pils, jossa aavistus hunajaisuutta. Keskivahvasti humaloitu ja melko rapsakka. Oikein hyvä pils. Toimii.

Sit ois pari kotimaista eli porilaisen Beer Huntersin (http://www.beerhunters.fi/) olutta, joista Mufloni CCCCC IPA löytyy alkosta ja Mufloni aamupala stout ihan kaupasta.

Mufloni CCCCC IPA: Kyseessä on 7,0% potkuinen IPA, johon on käytetty viittä humalaa. Tuoksultaan olut on herkullisen karamellimainen ja sitruksinen. Maussa on paahteista karamellia ja keskivahvaa raikasta humalointia. Myös kahvia ja suklaata havaittavissa. Miellyttävän pyöreä mutta kuitenkin tukeva runkoinen IPA. TODELLA HERKKU OLUT!

Mufloni aamupala stout: Kyseessä on dry stout olut, jossa on käytetty kauraa. Tuoksussa paahteisuutta, kahvia ja lakritsia. Kieltämättä hieman kauramainen tuoksu. Maultaan pehmeä ja keskivahvasti humaloitu stout, jossa kahvia, suklaata ja pehmeää maltaisuutta. Hieman lyhyt ja ehkä liiankin pehmeä/vaisu maku. Vähän siis pliisuksi jää tämä stout.

-MK












Ei kommentteja:

Lähetä kommentti