sunnuntai 10. marraskuuta 2013

Lanttu-omena-sosekeitto


Tällä hetkellä on kaupoissa lanttu lähes ilmaista. Tuo kotimainen aliarvostettu juures on itselläkin jäänyt melko unholaan. Ajattelin kokeilla, että mimmosta sosekeittoa tulis jos lantun yhdistäisi raikkaisiin granny smith omeniin ja lopputulos oli kyllä positiivinen yllätys. Mahtavan makuista sosekeittoa ja melko edullisesti.

Lanttu-omena-sosekeitto

1 kg lanttua kuutioituna
3 omenaa kuutioituna (granny smith)
3 salottisipulia hienonnettuna
3 valkosipulin kynttä hienonnettuna
1 tl juustokuminaa ja muskottipähkinää
1 l kanalientä
2 dl ruokakermaa
suolaa ja mustapippuria
öljyä ja voita

Eli aluksi kuullotellaan kattilassa voin ja öljyn seoksessa sipuleita ja valkosipuleita muutama minuutti. Sitten heitetään sekaan kuutioidut lantut ja omenat. Sekoitellaan ja maustetaan tässä vaiheessa juustokuminalla ja muskottipähkinällä eli 1 tl molempia. Sekoitellaan ja kaadetaan kattilaan 1 l kanalientä. Annetaan muhia kannen alla lähes tunti jotta lantut kypsyvät pehmeiksi. Sitten kaadetaan joukkoon ruokakerma ja annetaan kiehahtaa. Otetaan kattila pois liedeltä ja soseutetaan sauvasekoittimella. Maustetaan suolalla ja mustapippurilla.

Ei muuta kuin keittoa lautaselle ja juomaksi bisseä. Tällä kertaa mukaan tarttui citymarketista norjalaista vehnäolutta eli Lervig Aktiebryggerin White Dogia (http://www.ratebeer.com/beer/lervig-white-dog-brand/105262/). Tuoksu hennon sitruksinen ja vehnäinen. Aavistus banaania. Maultaan ihan perus vehnäolut. Melko raikas, greippinen ja hivenen banaaninen. Toisaalta ei tarjoa mitään uutta ja ihmeellistä. Ok olut.


-MK


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti