torstai 7. marraskuuta 2013

Pekaanipähkinäpiirakka ja suklainen kaakao


Jos iskee makean himo, niin pekaanipähkinäpiirakka on aika messevän makea piirakka. Siihen vielä päälle suklainen kaakao, niin johan olet aivan pähkinöinä.

Pekaanipähkinäpiirakka

Taikina
3 dl vehnäjauhoja
150 g voita
1/2 dl vettä

Nypi kulhossa huoneenlämpöinen voi ja vehnäjauhot muruksi ja lisää joukkoon kylmä vesi. Sekoita tasaiseksi taikinapalloksi ja laita pallo kelmuun tekeytymään jääkaappiin noin tunniksi. Sit vaan muotoillaan taikina piirakkavuokaan (halkaisija n. 26 cm) ja esipaistetaan uunissa 175 asteessa 10 minuuttia.

Täyte
50 g voita
1 dl muscovadosokeria
2 1/2 dl vaahterasiirappia
1 rkl viskiä tai rommia
1 tl kanelia
3 kananmunaa
200 g pekaanipähkinöitä

Sulatetaan kattilassa voi ja sokeri miedolla lämmöllä. Lisätään joukkoon siirappi, viski ja kaneli. Annetaan kiehua hetken, minkä jälkeen otetaan kattila pois liedeltä ja kaadetaan seos toiseen kulhoon. Sekoitetaan kananmunat seoksen joukkoon yksitellen voimakkaasti vatkaten. Lopuksi lisätään pähkinät ja sekoitetaan. Kaadetaan täyte esipaistetun piirakkapohjan päälle. Paistetaan piirakkaa uunissa 175 asteessa 25-30 minuuttia.

Suklainen kaakao

1 l maitoa
1/2 dl kaakaojauhetta
1 rkl sokeria
1 kanelitanko
1 vaniljatanko
125 g tummaa suklaata
kermavaahtoa ja kanelia

Laitetaan kattilaan 4 dl maitoa ja lämmitetään se lähes kiehuvaksi. Sekoitetaan joukkoon kaakaojauhe ja sokeri. Lisätään kattilaan kanelitanko ja vaniljatanko. Itse käytin vanhaa vaniljatankoa, josta oli jo siemenet käytetty. Vaniljatangot siis kannattaa aina säästää kun käyttää niiden siemenet. Itse tangosta kuitenkin saa vielä hyvin makua irti. Mutta tuskinpa haittaa vaikka laittais siemenetkin tähän kaakaon joukkoon. Annetaan olla muutama minuutti ja sulatetaan joukkoon paloiteltu suklaa. Sekoitellaan koko ajan ja kun suklaa on sulanut, niin kaadetaan joukkoon loppu maito (6 dl). Annetaan kiehahtaa ja otetaan pois liedeltä. Otetaan kaneli- ja vaniljatangot pois ja kaadetaan kaakao laseihin. Koristeeksi kaakaon päälle kermavaahtoa, joka on maustettu kanelilla.

Sit vaan lautaselle iso pala piirakkaa ja päälle vaniljajäätelöä. Johan on hyvää sanon mä.

-MK

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti