torstai 31. lokakuuta 2013

Fenkolikeittoa ja lohta






Tämän kertainen annos on kopsattu jookostakookosta-blogista (http://jookostakookosta.com/2013/04/04/erittain-maukas-fenkolikeitto/). Eli fenkolikeittoa ja siihen lisukkeeksi savustettua lohifilettä suoraan kaupan tiskistä :). Pikkuisen eri tavalla maustoin oman fenkolikeittoni ja lisäksi laitoin vähän perunaa joukkoon. Resepti meni tähän tyyliin.

Fenkolikeitto

3 fenkolia hienonnettuna
3 isoa salottisipulia hienonnettuna (banaanisalottisipuli)
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 isoa perunaa kuutioituna (rosamunda)
1 omena hienonnettuna
1 appelsiinin raastettu kuori ja mehu
1 l kanalientä
1 tl muskottipähkinää
1 tl kuivattua timjamia
250 ml kookoskermaa
voita, öljyä, suolaa ja mustapippuria

Hienonnetaan/kuutioidaan kaikki vihannekset ja laitetaan kanaliemi lämpenemään omaan kattilaansa. Sitten otetaan toinen iso kattila ja aletaan kuullottamaan sipuleita voin ja öljyn seoksessa. Lisätään joukkoon omenat, perunat ja fenkolit. Sekoitellaan hetken aikaa. Raastetaan joukkoon appelsiinin kuori ja puristetaan myös mehu kattilaan. Sekoitellaan ja maustetaan muskottipähkinällä ja kuivatulla timjamilla. Sit vaan lisätään kuuma kanaliemi ja jätetään hiljalleen kiehumaan reiluksi puoleksi tunniksi kunnes kaikki vihannekset ovat aivan pehmeitä. Lisätään joukkoon kookoskerma, kiehautetaan ja otetaan kattila pois liedeltä. Sekoitetaan sauvasekoittimella aivan tasaiseksi ja maustetaan vielä suolalla ja mustapippurilla oman maun mukaan sopivaksi.

Sit vaan keittoa lautaselle ja sekaan savustettua lohta. Viiniksi valikoitui tällä kertaa itävaltalainen Domäne Wachau Neuburger Federspiel Terrassen (http://www.alko.fi/tuotteet/597307/?fromsearch=true). Tuoksultaan viini on raikkaan hapokas, sitruksinen, omenainen ja makean meloninen. Maultaan viini on todella ryhdikkään hapokas ja pirteä. Hyvin hedelmäinen ja melko aromikas ja yrttinen makumaailma. Todella kiva viini, jossa on miellyttävän hapokas koostumus yhdistettynä aromikkaaseen makumaailmaan. Hinta-laatu-suhteeltaan 15 € viiniksi hyvä ostos.

Tämän kertainen makuyhdistelmä ruoassa ja viinissä miellytti meikäläistä oikein kivasti. Appelsiininen ja mausteinen fenkolikeitto yhdistettynä savuiseen loheen ja raikkaaseen valkoviiniin toimi mainiosti. Jos et usko, niin kokeile ensin. Ensi kertaan taas.


-MK

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti