torstai 24. lokakuuta 2013

Kanaa paprikasalsan ja paprikatahnan kera


Tämä resepti on otettu melko suoraan juomavinkki sivustolta. Eli yksinkertaisuudessaan kanapihvejä raikkaan paprikasalsan ja paahdetusta paprikasta tehdyn tahnan kera. Hyvää ja simppeliä safkaa.

Paprikasalsa

1 punainen paprika kuutioituna
1 keltainen paprika kuutioituna
2 tomaattia kuutioituna
2 avokadoa kuutioituna
1 punasipuli kuutioituna
1 limen mehu
2-3 rkl sweet chili kastiketta
suolaa ja mustapippuria

Kaikki vihannekset vaan kuutioidaan ja maustetaan limellä, sweet chilillä, suolalla ja mustapippurilla.


Paprikatahna

1 punainen paprika
1 valkosipulinkynsi
1-2 rkl oliiviöljyä

Leikkaa paprika neljään osaan ja poista sisälmykset. Laita paprikalohkot uuniin 200 asteeseen kuori ylöspäin. Paahda niin pitkään, että kuori on lähes kauttaaltaan musta ja kuprulla. Ota paprikat pois uunista ja laita pieneen muovipussiin, joka suljetaan tiukasta. Muovipussissa paprika pehmenee kivasti ja jäähtyy. Tämän jälkeen revi kuori irti paprikan "lihasta". Sekoita paprika ja valkosipulinkynsi oliiviöljyn kanssa tasaiseksi tahnaksi vaikkapa sauvasekoittimella. Jos vahva valkosipulin maku ei miellytä, niin ehkä kannattaa käyttää 2 paprikaa yhtä kynttä kohden tai sitten paahtaa myös valkosipulinkynsi maun miedontamiseksi.

Kanapihvejä kannattaa ottaa noin 600 grammaa, eli tästä pitäisi riittää noin neljälle hengelle syömistä.

Tälle ruoalle suositeltiin australialaista punkkua eli Jacob's Creek Grenache Shirazia (http://www.alko.fi/tuotteet/449867/). Tuoksultaan viini on luumuinen, kirsikkainen, mustaherukkainen ja melko marjaisa. Maultaan viini on keskitäyteläinen, melko lämmin, marjaisa ja keskitanniinen. Sinällään ihan ok viini 10 € viiniksi mutta toisaalta kovin tylsä ja pliisu. Ei säväyttänyt kyllä minua. Ehkä kannattaa kokeilla jotain muuta, koska tästä viinistä puuttuu persoona. 




-MK




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti