tiistai 29. lokakuuta 2013

Hyvää kahvia pressopannulla ja käsin jauhetuilla pavuilla

 


Välillä on kiva hieman hemmotella itseään ja nähdä vaivaa hyvän kahvin vuoksi. Vihdoinkin tuli hommattua tuo pressopannu, joka on ollut mielessä jo pitkään. Manuaalinen kahvimylly minulla on ollut jo muutaman vuoden. Jauhan aina silloin tällöin viikonloppuisin itse kahvipavut. Kyllähän se on hieman työlästä tuo käsin jauhaminen, mutta on siinä kyllä fiilistä ja maku on taattu, kun saa kahvinsa tuoreeltaan jauhetuista pavuista. Tuota kyseistä kahvimyllyä löytyy edelleenkin verkkokaupasta ja täytyy sanoa, että hyvin on toiminut tuo japanilainen Hario Skerton mylly (http://www.verkkokauppa.com/fi/product/8920/cvgxs/Hario-Skerton-MSCS-2TB-manuaalinen-kahvimylly#BVRRWidgetID).

Pressopannu on hyvin yksinkertainen laite. Lämmitetään pannu ensin kuumalla vedellä ja kaadetaan vesi pois. Laitetaan pannun pohjalle jauhettu kahvi ja kaadetaan päälle 92-96 asteinen vesi ja sekoitetaan. Sit vaan laitetaan kansi päälle ja mäntä ylhäällä.


Annetaan olla 3-5 minuuttia ja painetaan mäntä alas.

Ja tuo mäntähän on tämänlainen eli siinä on todella tiheä verkkosuodin.

Hieman siis joutuu yhden kahvimukillisen eteen näkemään vaivaa, mutta kyllä se kannattaa. Maku on todella hyvä. Sit vielä sellainen vinkki, että kaikki laitteet sun muut kannattaa aina pestä heti kun olet kahvin tehnyt. Kahvirasva on sellainen aine, että se rupeaa hyvin äkkiä kertymään kaikkialle ja antaa aivan varmasti pahaa makua. Sama koskee myös kahvinkeitintä- ja pannua. Nautinnollisia kahvihetkiä ja ensi kertaan siis.

-MK

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti