maanantai 14. lokakuuta 2013

Lontoon reissun tunnelmia


Joo tuli pyörähdettyä Lontoossa viikon verran työ- ja lomareissun merkeissä. Oluita tuli maisteltua jonkin verran ja täytyy kyllä sanoa, että brittityyliset alet eivät oikein meikäläiselle uppoa. Suurin osa maistamistani britti aleista oli todella tylsän makuisia, vetisiä ja mietoja oluita. Jostain syystä nuo britit tykkää lipittää mietoja (3-4 %) aleja, joissa ei vaan ole makua. Toki poikkeuksiakin oli muutama, mutta yleisilmeeltään brittipubien perustarjonta oluen suhteen on melko heikkoa, ainakin jos tykkää vahvemman makuisista oluista.

Ruokapuoli taas oli todellakin kohdallaan ja useaan otteeseen tuli syötyä todella hyvin kunnon brittiläistä pubiruokaa. Alla on kommentteja viidestä eri ravintolasta, jotka jäivät mieleen hyvin positiivisesti.


The Harwood Arms

The Harwood Arms (http://www.harwoodarms.com/) omaa yhden Michelin-tähden. Ravintola on hieman peruspubia hienompi, mutta yleisesti ottaen kuitenkin melko maanläheinen paikka. Kävin siellä syömässä 3-ruokalajin lounaan, jonka hinta ei ollut ollenkaan paha, "ainoastaan" 25 puntaa. Alkuruoaksi savustettua lohta, joka oli todella hyvän makuista.

Pääruoaksi ylikypsää porsaan niskaa olutkastikkeessa. Possu oli todella mehevää, mureaa ja maku lisukkeiden kera oikein mainio.





Jälkiruoaksi karamellisoitua mallaskermaa, kahvijäätelöä ja suklaa-kinuskikeksejä. Maku oli taivaallinen. Mallaskerma oli tavallaan creme bruleen tyylinen.

The Harwood Arms oli loistava paikka, jossa palvelu oli kohdillaan ja ruoan hinta-laatusuhde loistava. Suosittelen.


The Malt House

 

The Harwood Armsin läheisyydessä sijaitseva The Malt House tarjosi (http://www.malthousefulham.co.uk/) myös loistavan 3-ruokalajin lounaan astetta kallimpaan hintaan (n. 30 puntaa). Alkruoaksi rapeaa maalaisleipää, jonka päälle katkarapua erittäin maistuvassa soosissa, josta en älynnyt kysyä, että mitä se oli. Maku oli loistava ja sen kruunasi ripaus puristettua sitruunan mehua. Robusti kattaus miellytti myös silmää ja tunnelmaa.

Pääruoaksi perinteistä brittiläistä ale-piirakkaa eli rapean taikinakuoren alla mureaa ja mehevää lihaa soosissa. Erittäin maistuva oli tämä pieni piirakka.

Jälkiruoaksi jäistä juustokakkua, joka suli suuhun. Nams!






Huikea paikka oli myös The Old Red Cow (http://theoldredcow.com/), jossa oli tarjolla laaja kattaus erilaisia oluita, joista muutama heidän itse panemiaan. Loistavaa oli se, että tarjolla oli muutakin kuin perus britti alea. Siellä tuli nautittua perinteinen sunday rost, joka perinteisesti sisältää paahdettua lihaa, paahdettuja perunoita tai muusia ja yorkshire puddingia. Tähän roastiin kuului pork bellyä eli porsaan vatsaa. Pork belly oli todella mehevää ja suussa sulavaa. Kaiken kruunasi vatsan rapea kuori ja yorkshire pudding, joka suorastaan imi kastiketta itseensä.






The Anchor & Hopessa (http://www.timeout.com/london/restaurants/anchor-hope) tuli syötyä jäniksestä valmistettua perinteista jauhelihakastiketta eli Hare Ragua muusin kera. Todellista kotiruokaa uskomattoman hyvällä maulla.



 Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä nautin yhden parhaista hodareista koskaan The Draft Housessa (http://www.drafthouse.co.uk/), jossa oli meneillään dogtoberfest ja sen kunniaksi tarjolla loistavaa saksalaista paulaner oktoberfest olutta, joka oli oiva kumppani hodarille, joka sisälsi mehevän ja paksun makkaran, tulista jauhelihakastiketta ja juustoa. Lisukkeina jalapenoja ja ranskan kermaa. Todella herkullista.


Tämmöstä siis Lontoossa. Loistava kaupunki täynnä paljon nähtävää. Pubeja ja ravintoloita riittää, joten jos haluaa nauttia toden teolla, niin kannattaa hieman etukäteen selvittää hyviä paikkoja, kuten itse tein. Hyvä nettisaitti tähän löytyy täältä --> http://www.timeout.com/london/food-drink



Palataanpa ensi kerralla taas omien kokkailuiden kera-

-MK



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti