Pitkästä aikaa teki mieli tehdä makkarakeittoa. Tämän mausteisen makkarakeiton makumaailma rakentuu fenkolin, kuivamausteiden ja appelsiinin ympärille. Vehnäolut tuo lisäksi mukavaa aromaattisuutta liemeen.
Mausteinen makkarakeitto
1 tl fenkolisiemeniä
1 tl korianterinsiemeniä
1 tl kuminansiemeniä
1 punasipuli hienonnettuna
1 fenkoli hienonnettuna
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 punainen chili hienonnettuna (siemenet poistettuna)
700 g perunaa kuorittuna ja paloiteltuna
5 dl vehnäolutta
5 dl kasvislientä
400 g tomaattimurskaa
500 g makkaraa (krakovanmakkaraa ja bratwurstia) paloiteltuna ja ruskistettuna
1 ruukku villirucolaa hienonnettuna
1 appelsiinin kuori ja mehu
- Murskaa aluksi kuivamausteet (siemenet) morttelissa hienoksi jauheeksi
- laita isoon kattilaan punasipuli ja fenkoli kuullottumaan viideksi minuutiksi
- lisää valkosipuli ja chili ja jatka kuullottamista pari minuuttia
- lisää sitten perunat ja jauhetut mausteet ja jatka kuullottamista noin viisi minuuttia
- lisää vehnäolut ja kasvisliemi kattilaan ja anna keiton porista noin 15 minuuttia, kunnes perunat ovat lähes kypsiä mutta vielä napakoita
- ruskista tällä välin makkarapalat pannulla
- lisää makkarat ja tomaattimurska keittoon ja anna porista vielä 5-10 minuuttia
- ota kattila pois liedeltä ja lisää viimeiseksi villirucola ja appelsiinin raastettu kuori ja mehu
- tarkista maku ja mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla
-MK
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti