lauantai 6. helmikuuta 2016

Pad Thai


Tällä kertaa maukasta ”pikaruokaa” perinteisen thaimaalaisen pad thain muodossa. Paistettu nuudeliruoka on siis kyseessä. Tämä on muuten helppo ruoka valmistaa mutta riisinuudeleiden irtonaisena pitäminen on varsin haastavaa.

Pad Thai (2 annosta)
Kastike:
50 g tamarinditahnaa
50 g kookossokeria tai palmusokeria
50 g kalakastiketta

150 g riisinuudeleita
150 g katkarapuja
2 rkl seesamööljyä
2 salottisipulia viipaloituna
2 valkosipulinkynttä viipaloituna
1 punainen chili hienonnettuna
2 kananmunaa
2 kevätsipulin vartta viipaloituna
2 retiisiä viipaloituna
2 dl mungpavun ituja
1 dl cashewpähkinöitä
kourallinen korianteria hienonnettuna
limen mehua

  • sekoita kastikkeen ainekset kattilassa ja kuumenna sen verran, että sokeri liukenee
  • keitä nuudeleita sen verran, että ne jäävät melko napakoiksi, koska ne kypsyvät vielä wokkipannussa
  • laita wokkipannuun seesamöljyä ja kuumenna pannu kuumaksi
  • lisää pannulle salotti- ja valkosipulit sekä chili ja wokkaa niitä pari minuuttia
  • lisää sitten nuudelit, katkaravut ja kastike pannulle ja sekoita kunnolla, jotta nuudelit pysyvät mahdollisimman irtonaisina ja imevät kaiken kastikkeen itseensä
  • tee pannun keskelle kolo ja lisää kananmunat siihen
  • anna kananmunien hyytyä ja sekoita ne sitten nuudeleiden kanssa sekaisin
  • lisää loput ainekset pannulle ja sekoita ne kunnolla nuudeleiden joukkoon
  • viimeistele annokset limen mehulla

Mausteinen ja melko suolainen pad thai kaipaa seurakseen hedelmäisen raikasta ja aromaattista olutta. Tällä viikolla Alkoon ilmestyivät tämän vuotiset käsityöläisoluet, joiden joukosta poimin Pyynikin Käsityöläispanimon Sunrice Ipan (http://www.alko.fi/tuotteet/752164/). Tämä ipa on raikas, hedelmäinen, aromaattinen ja kokonaisuutena varsin tasapainoinen olut. Juotavuus on kohdillaan ja humalointi on miellyttävän raikas, yrttinen ja kuitenkin aavistuksen puraiseva. Mielestäni tämä olut sopi hyvin tähän perinteiseen thai-ruokaan.




-MK

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti