torstai 25. helmikuuta 2016

Lakritsi-vadelma-brownie


Lakritsi ja suklaa toimivat petollisen hyvin yhdessä. Vielä kun otetaan mukaan raikkaita vadelmia, niin saadaan aikaan todella mehevä ja maukas brownie. Tahmeat lakritsipalat tuntuvat kivalta kun brownieta pureskelee.

Lakritsi-vadelma-brownie
200 g tummaa suklaata
200 g voita
2 dl vehnäjauhoja
2 dl muscovado- tai kookossokeria
2 rkl lakritsijuurijauhetta
5 kananmunaa
150 g lakritsia paloiteltuna
200 g pakastevadelmia

  • sulata suklaa ja voi kulhossa vesihauteessa ja sekoita tasaiseksi 
  • sekoita kuivat aineet keskenään 
  • vispaa kananmunat keskenään sekaisin ja sekoita ne jäähtyneeseen suklaa-voi-seokseen
  • lisää kuivat aineet mahdollisimman hellästi sekoittaen, jotta taikina ei sitkisty
  • lisää taikinaan lopuksi paloitellut lakritsit ja pakastevadelmat ja sekoita nopeasti tasaiseksi
  • kaada taikina voideltuun uunivuokaan (n. 20 x 30 cm) ja kypsennä brownieta uunin keskitasolla 170 asteessa noin 25-30 minuuttia, kunnes brownie alkaa olla kypsä reunoilta ja keskeltä vielä hieman tahmea
  • laske altaaseen kylmää vettä ja laita uunivuoka sinne, jotta brownien kypsyminen loppuu heti ja se pysyy täten mahdollisimman mehevänä
  • nauti jäätelön kera

-MK

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti