Lakritsi on suurta herkkuani ja se maistuu hyvin myös pannacotan muodossa. Tässä lakritsipannacotassa käytän sekä lakritsia että lakritsijuurijauhetta. Kermainen ja täyteläinen pannacotta saa hieman tasapainoa raikkaasta mangosta ja vadelmista.
Lakritsipannacotta
3 dl kuohukermaa
3 dl maitoa
50 g lakritsia hienonnettuna
2 rkl lakritsijuurijauhetta
2 kpl liivatelehtiä
- laita kattilaan liivatelehtiä lukuunottamatta kaikki ainekset ja kuumenna (ei tarvitse kiehua) niin pitkään sekoitellen, että lakritsipalat ovat liuenneet
- ota kattila pois liedeltä ja sekoita joukkoon liivatelehdet
- laske altaaseen kylmää vettä ja aseta kattila sinne puoliksi ja sekoita massaa kunnes se on lähes huoneenlämpöistä (tämän tarkoitus on estää kerrosten erottuminen jääkaapissa hyytymisen aikana)
- jaa massa valitsemiisi vuokiin tai astioihin ja laita jääkaappiin hyytymään vähintään 3 tunniksi
Lisäksi
vadelmia
mangokuutioita
limen mehua
lakritsisuolaa
kookoslastuja
- sekoita kulhossa vadelmien ja mangokuutioiden joukkoon hieman limen mehua ja ripaus lakritsisuolaa ja lusikoi hyytyneiden pannacottien päälle
- viimeistele annokset kookoslastuilla
-MK
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti