sunnuntai 2. elokuuta 2015

Lehtikaali-makkara-munakas


Tällä hetkellä kaupoista löytyy hyvin kotimaista lehtikaalia, jonka maku on aivan loistava verrattuna ulkomaiseen. Kannattaa hyödyntää terveellistä ja maukasta lehtikaalia salaateissa, wokeissa ja vaikkapa munakkaassa.

Lehtikaali-makkara-munakas (yhdelle)
3 kananmunaa
2 rkl vettä
1 rkl valkoviinietikkaa
suolaa, mustapippuria
100 g raaka-makkaraa paloina ( tai esim. kinkkua tai muuta makkaraa)
iso kourallinen lehtikaalin lehtiä ruodosta irrottettuna ja hieman pienemmiksi paloiksi revittynä (noin 50 g)
1 salottisipuli hienonnettuna
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
100 g kirsikkatomaatteja puolitettuina
  • vatkaa kananmunat, vesi, valkoviinietikka suola ja mustapippuri kunnolla sekaisin kulhossa
  • paista raaka-makkaran paloja ensin paistinpannussa kunnes ne alkavat olemaan lähes kypsiä
  • lisää pannulle lehtikaalin palat ja jatka paistamista pari minuuttia
  • lisää pannulle sipulit ja kirsikkatomaatit ja jatka paistamista pari minuuttia
  • levitä seos tasaiseksi ja kaada munaseos pannulle
  • anna munakkaan kypsyä rauhassa (kannen alla jos sellainen on)


-MK

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti