Tällä hetkellä kaupoista löytyy hyvin kotimaista lehtikaalia, jonka maku on aivan loistava verrattuna ulkomaiseen. Kannattaa hyödyntää terveellistä ja maukasta lehtikaalia salaateissa, wokeissa ja vaikkapa munakkaassa.
Lehtikaali-makkara-munakas (yhdelle)
3 kananmunaa
2 rkl vettä
1 rkl valkoviinietikkaa
suolaa, mustapippuria
100 g raaka-makkaraa paloina ( tai esim. kinkkua tai muuta makkaraa)
iso kourallinen lehtikaalin lehtiä ruodosta irrottettuna ja hieman pienemmiksi paloiksi revittynä (noin 50 g)
1 salottisipuli hienonnettuna
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
100 g kirsikkatomaatteja puolitettuina
- vatkaa kananmunat, vesi, valkoviinietikka suola ja mustapippuri kunnolla sekaisin kulhossa
- paista raaka-makkaran paloja ensin paistinpannussa kunnes ne alkavat olemaan lähes kypsiä
- lisää pannulle lehtikaalin palat ja jatka paistamista pari minuuttia
- lisää pannulle sipulit ja kirsikkatomaatit ja jatka paistamista pari minuuttia
- levitä seos tasaiseksi ja kaada munaseos pannulle
- anna munakkaan kypsyä rauhassa (kannen alla jos sellainen on)
-MK
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti