Kesän ensimmäiset varhaisperunat tuli syötyä vasta nyt. Tämä on nopea ja simppeli kesäsalaatti, joka maistuu mainiosti raikkaan oluen kera.
Peruna-savulohisalaatti
1 kg varhaisperunoita
400 g savulohta (itse käytin lämminsavulohta)
250 g kirsikkatomaatteja puolitettuina
200 g fetaa
nippu retiisejä viipaloituna
nippu varhaissipulia viipaloituna
ruukku villirucolaa hienonnettuna
Kastike
1 dl oliiviöljyä
4 rkl valkoviinietikkaa
1 rkl hunajaa
mustapippuria
- keitä perunat suolatussa vedessä sopivan napakoiksi
- puolita perunat ja paista/grillaa niihin sopiva väri pintaa
- vispaa pienessä kulhossa kastikkeen ainekset sekaisin
- sekoita kulhossa kaikki ainekset sekaisin
- nauti raikkaan ja maukkaan kesäoluen kera kuten vaikkapa ruotsalainen Slottskällans Saison (http://www.alko.fi/tuotteet/762384/)
-MK
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti