keskiviikko 5. elokuuta 2015

Kaalisalaatti maapähkinävoikastikkeella ja kanaa


Tällä kertaa lehtikaalia salaatin muodossa. Makean mausteinen maapähkinävoikastike sopii hyvin rapean salaatin kera.

Kaalisalaatti maapähkinäkastikkeella
200 g lehtikaalin lehtiä suikaloituna
200 g punakaalia suikaloituna
200 g porkkanaa suikaloituna
200 g paprikaa suikaloituna
100 g maapähkinöitä paahdettuna pannulla
1 ruukku korianteria hienonnettuna

Maapähkinäkastike
3 rkl maapähkinävoita
3 rkl riisiviinietikkaa
3 rkl rypsiöljyä
2 rkl seesamöljyä
2 rkl soijaa
2 rkl hunajaa
2 rkl shirachakastiketta
1 rkl muscovadosokeria
2 limen mehu
1-2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
5 cm pala inkivääriä hienonnettuna

  • laita vihannekset, pähkinät ja korianteri isoon kulhoon
  • sekoita kastikkeen ainekset blenderissä sekaisin (muista maistella ja lisää aineksia oman maun mukaan)
  • sekoita vihannekset ja kastike kulhossa
  • paista salaatin seuraksi kanafileitä pannulla
  • nauti salaatti ja kana raikkaan vaalean oluen kera. Saimaan Juomatehtaan vaalea lager (http://www.saimaanjuomatehdas.fi/product/saimaa-vaalea-lager-45/) on raikas ja kepeä olut, joka kuitenkin tarjoaa mukavaa hedelmäisyyttä, pehmeää maltaisuutta ja aavistuksen mausteista humalointia. Toimii hyvin mausteisen salaatin kera.

-MK

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti