keskiviikko 12. elokuuta 2015

Lehtikaali-vuohenjuustopasta


Lehtikaali soveltuu hyvin myös pastaan, johon lisää makua tuovat sitruuna ja vuohenjuusto. Saksanpähkinät tuovat hieman rakennetta ja ruokaisuutta.

Lehtikaali-vuohenjuustopasta (1 annos)
100 g pastaa
1 salottisipuli hienonnettuna
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
50 g lehtikaalin lehtiä irrotettuna ruodosta
1 sitruunan mehu (+ kuoriraaste jos tykkää oikein sitruunaisesta mausta)
kourallinen tuoretta basilikaa hienonnettuna
50 g saksanpähkinöitä murskattuna
50 g vuohenjuustoa paloiteltuna
  • laita pasta kiehuvaan veteen ja kypsennä al-denteksi
  • samalla kun pasta kiehuu, niin kuullota sipuleita 2-3  minuuttia
  • lisää lehtikaalin lehdet sipuleiden joukkoon ja anna lehtien kypsyä 2-3 minuuttia välillä sekoitellen
  • lisää pannulle sitruunan mehu (+kuoriraaste), basilika ja saksanpähkinät ja sekoita kaikki sekaisin ja ota lämpö pois päältä
  • siivilöi pasta ja lisää se takaisin kattilaan lehtikaaliseoksen ja vuohenjuuston kanssa
  • sekoita kunnes vuohenjuusto alkaa sulamaan
  • tarjoile vaalean ja hieman mausteisen oluen kera kuten vaikkapa Suomenlinnan Panimon belgialaistyylinen vehnäolut Piper Wit (http://www.panimo.com/tuotteet/82-piper-wit.html)


-MK

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti