sunnuntai 23. elokuuta 2015

Pekoni-herne-pasta


Tuoreet herneet piristävät kivasti pekonipastaa ja sitruunanmehulla tuodaan vielä lisää raikkautta.

Pekoni-herne-pasta (yhdelle)
100 g pastaa
4 siivua pekonia paloiteltuna
1 salottisipuli hienonnettuna
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
1-2 dl tuoreita herneitä
100 g kirsikkatomaatteja puolitettuina
1 sitruunan mehu
kourallinen tuoretta basilikaa hienonnettuna
parmesaania raastettuna
mustapippuria
  • laita pasta kiehumaan
  • kun pasta on kiehumassa niin laita samalla pekonit pannulle kypsymään ja anna olla pari minuuttia
  • lisää pekonien joukkoon sipulit ja sekoittele pari minuuttia, jotta sipulit kypsyvät 
  • lisää pannulle herneet ja kirsikkatomaatit ja anna olla pari minuuttia
  • lisää lopuksi sitruunan mehu ja basilika ja ota pannu pois liedeltä
  • siivilöi pasta ja lisää se pannulle
  • raasta hieman parmesaania pannulle ja pyöräytä myös myllystä mustapippuria sekaan
  • sekoita kaikki sekaisin ja nauti
Tällainen pasta kannattaa nauttia vaikkapa Rekolan Panimon Amerikan Serkun (http://www.rekolanpanimo.fi/oluet/amerikan-serkku/) kera. Mukavan maltainen ja raikkaasti humaloitu olut toimii hyvin hieman rasvaisen mutta kuitenkin sitruunaisen raikkaan pastan kanssa.




-MK

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti