lauantai 24. tammikuuta 2015

Lihapullat ja kaalisalaatti thai-tyyliin


Tässäpä olisi hieman mausteisempia lihapullia ja kaalisalaattia thai-tyyliin. Tämä ruoka on täynnä makua ja vivahteita. Mehevät lihapullat yhdistettynä raikkaaseen ja rapsakkaan kaalisalaattiin ja siihen vielä nuudeleita, niin johan toimii.

Thai-lihapullat
600 g sika-nautajauhelihaa
1 kananmuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 punaista chiliä hienonnettuna (siemenet poistettuna)
1 rkl inkivääriä raastettuna
2 kevätsipulia hienonnettuna
1/2 ruukku korianteria hienonnettuna
2 rkl osterikastiketta
2 rkl seesamöljyä
1 rkl kalakastiketta
1 limen mehu
  • Sekoita kaikki lihapullataikinan ainekset keskenään
  • Aluksi kannattaa koepaistaa yksi pulla, jotta saa maistettua, että onko mausteet kohdallaan
  • Muotoile sitten haluamasi kokoisia pullia
  • Ruskista lihapullat aluksi nopeasti kuumalla pannulla ja laita loppukypsentymään 200 asteiseen uuniin noin 10-15 minuutiks.

Kastike
1 1/2 dl osterikastiketta
1 dl muscovadosokeria
1rkl inkivääriä raastettuna
1/2 dl riisiviinietikkaa
1-2 limen mehu

Sekoita ainekset keskenään kattilassa ja kieuhauta

Kaalisalaatti
300 g punakaalia suikaloituna
300 g kiinankaalia hienonnettuna
3 porkkanaa suikaloituna
100 g retiisejä suikaloituna
4 kevätsipulin vartta hienonettuna
2 punaista chiliä hienonnettuna (siemenet poistettuna)
1 ruukku korianteria hienonnettuna
Kastike
2 limen mehu
2 rkl kalakastiketta
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl seesamöljyä
2 rkl riisiviinietikkaa
1 rkl inkivääriä raastettuna

Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja sekoita sitten salaatin joukkoon

Tarjoile lihapullat, kastike ja salaatti nuudeleiden ja seesamsiementen kera.

-MK

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti