sunnuntai 18. tammikuuta 2015

Kurpitsakeitto aasialaiseen tyyliin


Jamie Oliver teki televisiossa tällaista kurpitsakeittoa aasialaiseen tyyliin ja näytti sen verran herkulliselta, että oli pakko itsekin kokeilla. Ja kyllähän tästä keitosta tuli pirullisen herkullista. Kivan mausteinen ja tuhti keitto lämmittää kummasti talvipäivänä.

Kurpitsakeitto aasialaiseen tyyliin

Maustetahna
7 limen lehteä
3 punaista chiliä hienonnettuna (siemenet poistettuna)
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
3 cm pala inkivääriä raastettuna
3 sitruunaruohon vartta hienonnettuna
puolikas ruukku korianteria
1 tl juustokuminaa
1 tl kurkumaa
1 tl kanelia
1 dl vettä
0,5 dl oliiviöljyä

Laita blenderiin kaikki maustetahnan ainekset ja aja tasaiseksi

Loput ainekset
1 l kanalientä (kuumaa)
2 sipulia viipaloituna
1 kurpitsa kuutioituna 2 cm paloiksi (myski tai hokkaido)
200 g ohran jyviä (esikypsennettyjä)
2 tlk kookosmaitoa
3 limen mehu
loppu korianteri koristeeksi

  • Laita maustetahna isoon kattilaan ja kuumenna sitä kunnes sen aromit alkavat päästä valloilleen
  • Lisää kattilaan sipulit ja pehmennä niitä maustetahnassa noin 10 minuuttia
  • Lisää sitten kattilaan kurpitsakuutiot, ohra ja kanaliemi
  • Anna porista kannen alla noin 20-30 minuuttia, kunnes kurpitsat ja ohrat ovat kypsyneet
  • Lisää sitten kookosmaito ja kiehauta
  • Viimeistele keitto limen mehulla ja suolalla ja pippurilla tarvittaessa

Ripottele tuoretta korianteria keiton päälle ja nauti kylmän omenasiiderin kera


-MK

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti