Nämä ilmavat ja rapsakat sämpylät sisältävät, vehnää, spelttiä ja ruista. Aromikas maku syntyy kohottamalla taikinaa jääkaapissa yön yli. Sit vaan sämpylä puoliksi ja kurpitsa-halloumi-burgeria rakentamaan.
Sämpylät
7,5 dl kädenlämpöistä vettä
25 g hiivaa
1 tl suolaa
3 dl ruisjauhoja
3 dl spelttijauhoja
6 dl vehnäjauhoja
- Liuota hiiva ja suola kädenlämpöiseen veteen
- Lisää sitten jauhot pikku hiljaa hyvin sekoittaen. Taikina tulee jättää melko kosteaksi ja venyväksi
- Anna taikinan kohota jääkaapissa yön yli
- Muotoile taikinasta kahden lusikan avulla sämpylöitä uunipellille ja paista 225 asteessa noin 30 minuuttia
Kurpitsa-halloumi-burgeri
1 cm paksuisia kurpitsakiekkoja
halloumi-juustoa
marinoitua punasipulia
turkkilaista jogurttia
juustokuminaa
tuoretta korianteria
sitruunan mehua
rucolaa
- Valmista marinoitu punasipuli tuttuun tyyliin (punasipulia, punaviinietikkaa, ripaukset suolaa, pippuria ja sokeria)
- Kuori kurpitsa ja leikkaa siitä noin 1 cm paksuisia kiekkoja. Mausta kurpitsakiekot suolalla ja pippurilla ja kypsennä niitä 200 asteisessa uunissa noin 15-20 minuuttia kunnes ne ovat kypsyneet.
- Sekoita kastiketta varten turkkilaiseen jogurttiin juustokuminaa, tuoretta korianteria, sitruunan mehua, suolaa ja pippuria.
- Leikkaa halloumista viipaleita ja paista ne nopeasti kuumalla pannulla
- Kasaa burgeri ja nauti
-MK
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti