lauantai 13. joulukuuta 2014

Maukkaat sämpylät ja kurpitsa-halloumi-burgerit


Nämä ilmavat ja rapsakat sämpylät sisältävät, vehnää, spelttiä ja ruista. Aromikas maku syntyy kohottamalla taikinaa jääkaapissa yön yli. Sit vaan sämpylä puoliksi ja kurpitsa-halloumi-burgeria rakentamaan.

Sämpylät
7,5 dl kädenlämpöistä vettä
25 g hiivaa
1 tl suolaa
3 dl ruisjauhoja
3 dl spelttijauhoja
6 dl vehnäjauhoja

  • Liuota hiiva ja suola kädenlämpöiseen veteen
  • Lisää sitten jauhot pikku hiljaa hyvin sekoittaen. Taikina tulee jättää melko kosteaksi ja venyväksi 
  • Anna taikinan kohota jääkaapissa yön yli 
  • Muotoile taikinasta kahden lusikan avulla sämpylöitä uunipellille ja paista 225 asteessa noin 30 minuuttia

Kurpitsa-halloumi-burgeri
1 cm paksuisia kurpitsakiekkoja
halloumi-juustoa
marinoitua punasipulia
turkkilaista jogurttia
juustokuminaa
tuoretta korianteria
sitruunan mehua
rucolaa

  • Valmista marinoitu punasipuli tuttuun tyyliin (punasipulia, punaviinietikkaa, ripaukset suolaa, pippuria ja sokeria)
  • Kuori kurpitsa ja leikkaa siitä noin 1 cm paksuisia kiekkoja. Mausta kurpitsakiekot suolalla ja pippurilla ja kypsennä niitä 200 asteisessa uunissa noin 15-20 minuuttia kunnes ne ovat kypsyneet.
  • Sekoita kastiketta varten turkkilaiseen jogurttiin juustokuminaa, tuoretta korianteria, sitruunan mehua, suolaa ja pippuria.
  • Leikkaa halloumista viipaleita ja paista ne nopeasti kuumalla pannulla
  • Kasaa burgeri ja nauti


-MK

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti