perjantai 26. joulukuuta 2014

Paahteinen kurpitsakeitto


Tämä maukas paahteinen kurpitsakeitto on peräisin Australian Masterchef tuomarilta Matt Prestonilta. Jonkin verran muokkasin reseptiä omaan makuun mutta pääperiaatteet ovat samat eli maustetut kasvikset paahdetaan uunissa ensin ja tehdään sitten keitoksi.

Paahdettu kurpitsakeitto
1 kurpitsa kuorittuna ja paloiteltuna (myski- tai hokkaidokurpitsa)
3 granny smith omenaa kuorittuna ja lohkottuna
2 sipulia kuorittuna ja lohkottuna
4 valkosipulinkynttä kuorineen
oliiviöljyä
1/2 tl per mauste: kanelia, juustokuminaa, muskottipähkinää, neilikkaa (kaikki mausteet jauhettuina versioina)
suolaa, pippuria
1 l kanalientä
2,5 dl kookoskermaa
cashewpähkinöitä

  • Laita uunipellille kurpitsakuutiot, omenalohkot, sipulilohkot ja valkosipulinkynnet kuorineen
  • Lorauta päälle oliiviöljyä ja lisää mausteet. Maustamisessa kannattaa ollaa varovainen ja erityisesti neilikka ja muskottipähkinät ovat varsin voimakkaita. Kannattaa aloittaa puolikkaalla teelusikalla per mauste ja keittoonhan voi sitten lisätä mausteita tarvittaessa lisää
  • Sekoita öljy ja ja mausteet kasvisten pintaa käsin
  • Laita kasvikset uuniin 200 asteeseen noin 20 minuutiksi
  • Ota paahdetut kasvikset uunista ja lisää ne isoon kattilaan. Purista valkosipulin liha kuoresta ulos
  • Lisää kuumaa kanalientä sen verran, että kasvikset peittyvät
  • Kieuhauta ja soseuta sauvasekoittimella
  • Lisää kookoskerma ja mausta tarvittaessa lisää
  • Paahda pannulla cashewpähkinöitä 


-MK

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti