Hyvän pizzan perustana on maukas pohja, joka syntyy kun taikinan antaa olla yön yli jääkaapissa kohoamassa. Tällöin taikinaan syntyy aromikasta makua. Siihen päälle hyvä tomaattikastike, kesäkurpitsaa, punasipulia ja fetaa.
Pizzapohja
2 dl durumvehnäjauhoja
2 dl ruisjauhoja
2 dl kädenlämpöistä vettä
1/2 tl suolaa
10 g tuorehiivaa
1 rkl oliiviöljyä
Liuota kädenlämpöiseen veteen hiiva ja suola. Sekoita joukkoon jauhot ja vaivaa käsin ainakin viisi minuuttia. Lisää oliiviöljy ja jatka vaivaamista vielä toiset viisi minuuttia. Laita taikina kulhossa jääkaappiin yön yli kohoamaan. Kulhon päälle kannattaa laittaa tuorekelmua tai leivinpaperi ja liina.
Tomaattikastike
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 rkl oliiviöljyä
1 tlk tomaattimurskaa
1 dl vettä (huuhtele tomaattimurskatölkki vedellä)
kourallinen tuoretta basilikaa hienonnettuna
1 rkl punaviinietikkaa
1 rkl hunajaa
suolaa ja mustapippuria
Kuullota oliiviöljyssä valkosipulia noin 5 minuuttia. Lisää kattilaan loput ainekset ja anna kastikkeen porista keskilämmöllä, kunnes koostumus on sopivan paksu. Mausta lopuksi suolalla ja pippurilla
Täytteet
2 punasipulia suikaloituna
oliiviöljyä
balsamiviinietikkaa
1 kesäkurpitsa 0,5 cm paksuisina viipaleina
150 g fetajuustoa
rucolaa
Kuullota punasipulia oliiviöljyssä ja mausta ripauksella balsamiviinietikkaa. Anna punasipulin pehmentyä ja siirrä pois pannulta odottamaan. Paista heti perään kesäkurpitsaviipaleet molemmilta puolilta kunnes viipaleet saavat hieman väriä. Mausta viipaleet suolalla ja pippurilla.
Pizzan paistaminen
- Laita kylmään uuniin pizzakivi tai uunipelti ja lämmitä uuni maksimilämpötilaan (250 astetta itsellä)
- Jaa taikina kahteen osaan ja kaulitse pohjat aivan ohueksi leivinpaperin päällä
- Jaa tomaattikastike ja täytteet molempien pizzojen päälle
- Laita pizza leivinpaperin kanssa pizzakiven tai uunipellin päälle ja paista uunin alaosassa noin 10 minuuttia kunnes pohja on kypsä
- Tarjoile rucolan kanssa
-MK
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti