maanantai 27. lokakuuta 2014

Omena-valkoviinikakku


Tämä mehevä omenakakku saa pientä twistiä valkoviinistä.

Taikinapohja
150 g huoneenlämpöistä voita
0,75 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
1 kananmuna
  • Vatkaa voi ja sokeri sähkövatkaimella vaahdoksi
  • Sekoita joukkoon jauhot, vaniljasokeri ja kananmuna
  • Muotoile taikina palloksi ja laita kelmussa jääkaappiin tekeytymään tunniksi

Omenatäyte
1,5 kg omenoita kuorittuna ja kuutioituna noin sormenpäänkokoisiksi paloiksi
1 dl sokeria
1,5 dl valkoviiniä
1 dl rusinoita
1 tl kanelia
1 pss vanhanajan vaniljakastikeaineksia (Blåband)
  • Sulata sokeri kattilassa ja anna karamellisoitua
  • Lisää kattilaan viini ja anna karamellisoituneen sokerin liueta viiniin
  • Lisää kattilaan omenat, rusinat ja kaneli
  • Keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 10 minuuttia
  • Ota kattila pois liedeltä, lisää vaniljakastikeaines sekaan ja sekoita

Muruseos
50 g huoneenlämpöistä voita
0,5 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja

Valmista muruseos käsin

  • Kaulitse taikinapallo ja vuoraa sillä hyvin voideltu irtopohjavuoka
  • Kaada pohjan päälle omenatäyte ja paista uunin alatasolla 175 asteessa 30 minuuttia
  • Lisää sitten muruseos kakun päälle ja jatka paistamista uunin ylätasolla noin 15 minuuttia

Tarjoile vaikkapa vaniljajäätelön kera 

-MK

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti