sunnuntai 19. lokakuuta 2014

Chorizo-kikhernepata


Tässäpä olis herkullinen ja mausteinen chorizo-kikhernepata, joka tuo valoa pimenevään syksyyn. Bongasin tämän ohjeen kuuluisalta brittiläiseltä naiskokilta eli Nigella Lawsonilta.

Bulgurvehnä
500 g bulgurvehnää
3 rkl oliiviöljyä
1 tl kanelia
1 tl suolaa
3 laakerinlehteä
1 l kiehuvaa vettä

  • Lämmitä oliiviöljy isossa kasarissa tai kattilassa ja kuullota bulgurvehnäjyviä muutama minuutti
  • Lisää joukkoon mausteet, kiehuva vesi ja anna kypsyä noin 15 minuuttia kannen alla miedolla lämmöllä kunnes bulgur on imenyt kaiken veden
  • Laita kypsä bulgur sivuun odottamaan padan valmistumista


Chorizo-kikhernepata
500 g chorizoa paloiteltuna 
1 iso punasipuli hienonnettuna
3 valkosipulinkyntta hienonnettuna
100 g kuivattuja aprikooseja kuutioituna
2 tlk kikherneitä valutettuna (valmiiksi kypsiä)
2 tlk tomaattimurskaa
100 g tuoretta pinaattia
suolaa, pippuria
tuoretta korianteria

  • Paista pannulla hetki paloiteltuja chorizoja ja lisää joukkoon punasipuli ja valkosipuli. Sekoittele muutama minuutti 
  • Lisää joukkoon aprikoosit, tomaattimurska ja kikherneet. 
  • Huuhtele tomaattimurskatölkit parilla desillä vettä ja lisää myös vesi pataan
  • Anna kypsyä kannen alla miedolla lämmöllä noin 10-15 minuuttia 
  • Lisää lopuksi tuore pinaatti ja mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla.

Tarjoile pata bulgurvehnän kanssa ja ripottele päälle tuoretta korianteria, joka pääsi itseltä unohtumaan.

-MK

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti