Tässäpä olis herkullinen ja mausteinen chorizo-kikhernepata, joka tuo valoa pimenevään syksyyn. Bongasin tämän ohjeen kuuluisalta brittiläiseltä naiskokilta eli Nigella Lawsonilta.
Bulgurvehnä
500 g bulgurvehnää
3 rkl oliiviöljyä
1 tl kanelia
1 tl suolaa
3 laakerinlehteä
1 l kiehuvaa vettä
- Lämmitä oliiviöljy isossa kasarissa tai kattilassa ja kuullota bulgurvehnäjyviä muutama minuutti
- Lisää joukkoon mausteet, kiehuva vesi ja anna kypsyä noin 15 minuuttia kannen alla miedolla lämmöllä kunnes bulgur on imenyt kaiken veden
- Laita kypsä bulgur sivuun odottamaan padan valmistumista
Chorizo-kikhernepata
500 g chorizoa paloiteltuna
1 iso punasipuli hienonnettuna
3 valkosipulinkyntta hienonnettuna
100 g kuivattuja aprikooseja kuutioituna
2 tlk kikherneitä valutettuna (valmiiksi kypsiä)
2 tlk tomaattimurskaa
100 g tuoretta pinaattia
suolaa, pippuria
tuoretta korianteria
- Paista pannulla hetki paloiteltuja chorizoja ja lisää joukkoon punasipuli ja valkosipuli. Sekoittele muutama minuutti
- Lisää joukkoon aprikoosit, tomaattimurska ja kikherneet.
- Huuhtele tomaattimurskatölkit parilla desillä vettä ja lisää myös vesi pataan
- Anna kypsyä kannen alla miedolla lämmöllä noin 10-15 minuuttia
- Lisää lopuksi tuore pinaatti ja mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla.
Tarjoile pata bulgurvehnän kanssa ja ripottele päälle tuoretta korianteria, joka pääsi itseltä unohtumaan.
-MK
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti