Tämän herkullisen ja helpon mustikka-valkosuklaapiirakan ohjeen bongasin iltalehdestä. Käytin piimän sijasta maustamatonta jogurttia ja lisäsin hieman mustikoiden ja valkosuklaan määrää lisäämään mehevyyttä. Itse käytin kaupasta löytämiäni pensasmustikoita. Jos käytät pakastemustikoita, niin sekoita niiden joukkoon hieman perunajauhoja sitomaan ylimääräistä kosteutta.
Mustikka-valkosuklaapiirakka
100 g voita sulatettuna
4 kananmunaa
4 dl sokeria
2,5 dl maustamatonta jogurttia
6 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhoja
400 g mustikoita
200 g valkosuklaata pieninä paloina
- Vaahdota kananmunat ja sokeri sähkövatkaimella.
- Sekoita joukkoon jogurtti.
- Sekoita kuiva-aineet keskenään ja siivilöi ne taikinan joukkoon muutamassa erässä varovaisesti sekoittaen, jotta taikinan kuohkeus säilyy.
- Sekoita lopuksi sula voi taikinan joukkoon.
- Jaa taikina kahteen piirakkavuokaan ja levitä mustikat ja valkosuklaapalat tasaisesti piirakoiden päälle.
- Paista 200 asteessa noin 12 minuuttia.
-MK
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti