torstai 28. elokuuta 2014

Suklaamousse-marenki-marjakakku


Ei kai se pahaa voi olla jos mehevän mantelikakun päälle kasaa suklaamoussea, marenkia ja marjoja.

Mantelikakkupohja
2 kananmunaa
0,75 dl sokeria
25 g jauhettua mantelia
0,75 dl vehnäjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta

  • Vatkaa munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi
  • Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne muna-sokerivaahtoon pikku hiljaa ja varovasti sekoittaen, jotta taikinan kuohkeus säilyy
  • Kaada taikina voideltuun vuokaan ja paista 200 asteessa noin 12 minuuttia kunnes pohja on kypsynyt

Suklaamousse
300 g tummaa suklaata
0,5 dl vettä
100 g sokeria
6 keltuaista
1 kananmuna
4 dl kuohukermaa

  • Sulata suklaa hitaasti vesihauteessa tai mikrossa
  • Vaahdota muna ja keltuaiset kuohkeaksi vaahdoksi
  • Kuumenna vesi ja sokeri kattilassa noin 125 asteiseksi, kunnes pinnalle alkaa muodostua isoja kuplia
  • Lisää vesi-sokeriseos ohuena nauhana munavaahtoon sekoittaen voimakkaasti sähkövatkaimella
  • Lisää sitten sula suklaa joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi
  • Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita suklaamassaan varovaisesti, jotta moussen kuohkeus säilyy 
  • Anna moussen jämähtää jääkaapissa

Marenki
2 valkuaista
100 g sokeria
1 tl vaniljasokeria

  • Laita kaikki ainekset isoon kulhoon ja laita kulho kiehuvan vesikattilan päälle
  • Sekoita käsivisipilällä niin pitkään kunnes sokeri on täysin sulanut ja seos on todella kuumaa
  • Ota sitten kulho pois vesikattilan päältä ja jatka sekoittamista sähkövatkaimella noin 10 minuuttia kunnes marenki on kiiltävän valkoista ja melko sitkasta koostumukseltaan
  • Laita marenki tasaisena levyenä (noin 2 cm paksu) leivinpaperin päälle 150 asteiseen uuniin noin 30-45 minuutiksi kunnes se on saanut hieman väriä pintaan
  • Laita uuni pois päältä ja anna marengin olla vielä uunissa luukku hieman raollaan vajaa tunti, jotta se kuivuu ja rapeutuu

Lisäksi tarvitset marjoja kuten mansikoita, vadelmia ja mustikoita. Kakkupohjan päälle kannattaa myös levittää hieman hilloa ennen muiden ainesten latomista.

Rupea kasaamaan kakkua kaikista aineksista oman taiteellisen näkemyksen mukaan ja nauti.



-MK

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti