maanantai 25. elokuuta 2014

Savulohi-fenkolipiirakka


Lohen ja fenkolin klassinen kombinaatio toimii aina ja tällä kertaa mehevässä piirakassa.

Piirakkapohja
2 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
1 tl suolaa
150 g kuutioitua jääkaappikylmää voita
2-3 rkl kylmää vettä

Sekoita jauhot ja suola kulhossa sekaisin. Lisää kulhoon jääkaappikylmä voi ja nypi sormilla murumaiseksi seokseksi. Lisää joukkoon vesi ja taputtele kiinteäksi taikinapalloksi. Laita taikinapallo kelmuun tekeytymään jääkaappiin vajaaksi tunniksi. Voitele piirakkavuoka ja kaulitse taikina siihen. Esipaista piirakkapohjaa 200 asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.

Savulohitäyte
400 g lämmin- tai kylmäsavulohta
1 iso fenkoli hienonnettuna
1 iso punasipuli hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 kananmunaa
2 dl kermaa
2 dl juustoraastetta
50 g rucolaa hienonnettuna

Kuullota fenkolia, punasipulia ja valkosipulia pannulla kunnes ne ovat hieman pehmenneet. Levitä ensin fenkolisipuliseos piirakkapohjan päälle. Lisää sitten paloiteltu savulohi. Sekoita muna-kerma-juusto-rucola-seos kulhossa ja lisää seos piirakan päälle.

Paista piirakkaa 200 asteessa noin 30 minuuttia.


-MK

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti