sunnuntai 10. huhtikuuta 2016

Mausteinen lammaspizza


Pitkästä aikaa pizzaa tarjolle. Kurkotetaan hieman mausteisempaan suuntaan tällä lammaspizzalla. Mausteseos on pohjois-afrikkalaisen ras el hanout -seoksen tyylinen mausteseos, joka käy karitsan jauhelihalle loistavasti. Suolainen feta, makea granaattiomena ja yrttinen pesto täydentävät makumaailman.

Pizzapohja
2 dl kädenlämpöistä vettä
12,5 g hiivaa
2 rkl hunajaa
1 tl suolaa
4-5 dl spelttijauhoja
2 rkl öljyä
  • liuota hiiva, hunaja ja suola veteen
  • lisää jauhot ja vaivaa taikinaa ainakin viisi minuuttia, kunnes taikinaan alkaa muodostua kunnon sitko
  • lisää öljy ja jatka vaivaamista vielä pari minuuttia, kunnes taikina on pehmeä ja joustava
  • laita taikina jääkaappiin tekeytymään yön yli
  • jaa taikina kahteen osaan ja kaulitse ohuiksi pohjiksi

Mausteseos
1 tl fenkolinsiemeniä
1 tl korianterinsiemeniä
1 tl kuminansiemeniä
1 tl juustokuminaa
1 tl kanelia
1 tl paprikajauhetta
1 tl caynnepippuria
1 tl kurkumaa
1 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria
0,5 tl maustepippuria
0,5 tl neilikkaa
0,5 tl muskottipähkinää
  • paahda mausteita kuivalla pannulla hetken aikaa, kunnes aromit alkavat päästä valloilleen mutta varo polttamasta mausteita
  • jauha mausteet morttelissa hienoksi jauheeksi ja laita mausteseos johonkin purkkiin ja säilytä kuivassa

Minttu-korianteri-pesto
1 ruukku korianteria
1 ruukku minttua
1 dl cashewpähkinöitä
1 valkosipulinkynsi
1 sitruunan mehu
1 dl öljyä
suolaa, mustapippuria
  • paahda cashewpähkinöitä kuivalla pannulla hetken aikaa
  • lisää kaikki ainekset blenderiin ja aja tasaiseksi
  • säilytä jääkaapissa

Lammastäyte
400 g karitsanjauhelihaa
1-2 rkl mausteseosta
2 valkosipulinkynttä
3 salottisipulia
  • lisää kuumalle pannulle karitsan jauheliha ja mausteseos ja ruskista pari minuuttia
  • lisää sipulit ja jatka paistamista pari minuuttia, kunnes sipulit ovat pehmenneet
  • Levitä pizzapohjien päälle jauheliha ja fetajuusto ja öljyä reunat
  • paista pizzoja kuuman uunipellin tai pizzakiven päällä 250 asteessa uunin alatasolla noin 10 minuuttia, kunnes reunat alkavat ruskistua
  • anna pizzojen hieman jäähtyä ja levitä päälle pestoa ja granaattiomenan siemeniä

Tuusulalainen Maku Brewing on alkanut näköjään myös tölkittämään oluitaan. Kaupan hyllyltä tarttui mukaan heidän Pale Ale (http://makubrewing.com/httpmakubrewing-comfiportfolio-view/pale-ale-45/). Komea tölkki ja tuotekin on vallan mainio. Kyseessä on melko perinteinen jenkkihumaloitu pale ale (APA), josta löytyy trooppista hedelmää, karamellisuutta ja greippisen sitruksista katkeron puraisua varsin hyvässä tasapainossa. Maitokauppavahvuiseksi APA:ksi hyvä perusolut, joka tarjoaa hyvää vastusta tälle mausteiselle pizzalle.

-MK

1 kommentti:

  1. Stiletto Titanium Hammer - TiGanium.com
    Stiletto Titanium Hammer. Stiletto babyliss nano titanium flat iron Steel Plated Steel titanium blue ps4 controller Plated titanium chloride Aluminum. Stiletto Tingled Stainless Steel Plated Aluminum. Stiletto Gold titanium exhaust tubing Plated Aluminum. titanium hoop earrings

    VastaaPoista