Kauppaan oli ilmestynyt Stadin Panimon Rosmariini Lageria, jonka seuraksi päätin tehdä rosmariinipossua ja kasviksia. Monesti tulee aina ajateltua ensin olutta ja sitten siihen sopivaa ruokaa. Porsaan ulkofileestä saa oikein mehevää kun sen marinoi hyvin ja kypsentää kohtalaisen alhaisessa lämpötilassa sisälämpötilaa seuraten.
Rosmariinipossun marinointi
1 porsaan ulkofile (n. 1-1,5 kg)
1,5 dl vaaleaa olutta
0,5 dl öljyä
3 rosmariinin oksaa hienonnettuna
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 sitruunan kuori raastettuna
1 tl suolaa
mustapippuria
- sekoita kaikki marinadin ainekset kulhossa
- laita ulkofile ja marinadi kestävään pussiin ja solmi pussin suu kireälle siten, että marinadi ympäröi koko fileen
- anna marinoitua jääkaapissa yön yli
Kasvikset ja possun kypsennys
fenkolia, porkkanaa, perunaa, punasipulia
- ota possu huoneenlämpöön ja kaada kaikki marinadi uunivuokaan
- paloittele kasvikset sopiviksi suupaloiksi (perunat ja porkkanat hieman pienemmiksi kun ne kypsyvät hitaammin) ja sekoita ne uunivuoassa marinadin kanssa sekaisin
- ruskista possuun kunnon väri pannulla
- laita possu kasvisten päälle ja laita possuun sisälämpötilamittari
- kypsennä vuokaa uunissa 150 asteessa kunnes possun sisälämpötila on noin 63-65 astetta (tähän menee noin 1,5 tuntia riippuen fileen koosta)
- kääri possu folioon vetäytymään 15 minuutiksi ja jatka tällä aikaa kasvisten kypsentämistä mikäli ne ovat vielä hieman raakoja
- viipaloi possu ja laita lautaselle kasvisten ja vuoassa olevan liemen kera
Stadin Panimon Rosmariini Lager on maultaan maltaisen leipäinen ja aavistuksen makea. Rosmariini tuo makuun selkeää yrttisyyttä mutta rosmariiniksi sitä on vaikea tunnistaa. Olut on rungoltaan kohtuullisen täyteläinen ja humalointi tuo riittävää katkeron puraisua ja sitruksisuutta jälkimakuun. Itsessään ehkä hieman tylsä olut mutta toimii ruoan seurassa varsin hyvin.
-MK
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti