lauantai 30. toukokuuta 2015

Raparperi-mantelipiirakka


Herkullisen hapokkaat raparperit ovat kypsyneet, joten niitä kannattaa alkaa kokkailemaan. Raparperista syntyy herkullinen piirakka, johon tuo viimeisen silauksen mantelicrumble

Pohja
150 g kylmää voita kuutioituna
2,5 dl spelttijauhoja
1 dl mantelijauhoja
1 tl suolaa
1 rkl sokeria
2 keltuaista
  • Yhdistä voi, jauhot, suola ja sokeri kulhossa ja nypi muruksi
  • Sekoita murun joukkoon keltuaiset ja pyörittele taikinapalloksi
  • Anna taikinapallon levätä kelmussa jääkaapissa noin tunti
  • Kaulitse taikina ja taputtele se voideltuun piirakkavuokaan
  • Laita taikinan päälle leivinpaperia ja levitä siihen painoja (leivontakuulia tai herneitä)
  • Kypsennä aluksi 200 asteessa painojen kanssa noin 20 minuuttia
  • Ota painot pois ja jatka kypsentämistä 180 asteessa 10 minuuttia

Raparperit
1 kg raparperia paloiteltuna
140 g sokeria
1 appelsiinin mehu
1 tl jauhettua vaniljatankoa
  • Sekoita kaikki ainekset uunivuoassa
  • Kypsennä uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia
  • Siivilöi liemi talteen

Mantelicrumble
120 g kylmää voita kuutioituna
120 g spelttijauhoja
120 g muscovadosokeria
120 g mantelirouhetta
  • Nypi kaikki ainekset  muruksi

Piirakan viimeistely
  • Levitä kypsennetyn pohjan päälle kypsät raparperit
  • Levitä mantelicrumble raparperien päälle
  • Kypsennä uunissa 180 asteessa noin 20 minuuttia
  • Tarjoile vaniljajäätelön ja raparpereista irronneen liemen kera

-MK

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti