Kesä tulee kovaa vauhtia ja on aika taas laittaa lautaselle raikkaita makuja. Sitruunainen parsaohratto ahvenfileiden ja uunitomaattien kera maistuu vallan hyvin.
Parsa-sitruunaohratto
1 nippu parsaa
2 salottisipulia hienonnettuna
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
3 dl esikypsennettyjä ohrasuurimoita
2 dl vaaleaa olutta tai valkoviiniä
6 dl kasvislientä
1/2 ruukku basilikaa hienonnettuna
1 sitruunan kuori ja mehu
1 dl parmesaania raastettuna
suolaa ja mustapippuria
- Kypsennä parsat sopivan napakoiksi ja leikkaa paloiksi sivuun odottamaan
- Kuullota sipuleita miedolla lämmöllä kattilassa noin 5 minuuttia
- Lisää ohrasuurimot ja kuullota pari minuuttia
- Lisää olut/valkoviini ja anna sen kiehahtaa pois
- Jatka kasvisliemen lisäämistä desi kerrallaan kunnes ohra alkaa olemaan sopivan al denteä
- Lisää lopuksi paloitellut parsat, sitruunan kuoriraaste, sitruunan mehu ja parmesaani
- Mausta lopuksi suolalla ja mustapippurilla
Uunitomaatit
0,5 kg kirsikkatomaatteja puolitettuina
3 rkl öljyä
3 rkl balsamietikkaa
suolaa ja mustapippuria
- Pyörittele kaikki ainekset sekaisin uunipellillä
- Kypsennä uunissa 200 asteessa noin 30-40 minuuttia
Ahvenfileet
Ahvenfileitä
voita, öljyä, suolaa, mustapippuria
- Mausta ahvenfileet suolalla ja mustapippurilla
- Paista voin ja öljyn seoksessa kuumalla pannulla noin 1 minuutti per puoli
Ruokajuomaksi valikoitui Saimaan Juomatehtaan Brewers Special Saison (http://www.alko.fi/tuotteet/747434/), joka on mukavan sitruksinen, yrttinen ja maukkaan hapan ja piristävä olut. Tälle ruoalle sopii hyvin jokin vaalean raikas ale, jossa on pientä humalan puraisua. Myös vehnäolut käy hyvin.
-MK
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti