torstai 14. toukokuuta 2015

Makkara-omena-mozzarella-pizza


Tässä pizzassa yhdistyvät maukas yön yli tekeytynyt spelttipohja, karamellisoitu punasipuli, omena, mozzarella ja mausteinen makkara.

Spelttipohja
2 dl kädenlämpöistä vettä
10 g tuorehiivaa
1 tl suolaa
1 rkl hunajaa
4 dl spelttijauhoja
2 rkl öljyä
  • Liuota tuorehiiva kädenlämpöiseen veteen ja sekoita joukkoon suola ja hunaja
  • Sekoita joukkoon jauhot ja vaivaa ainakin  5 minuuttia
  • Lisää öljy ja jatka vaivaamista vielä toiset 5 minuuttia
  • Peitä kulho liinalla ja laita taikina tekeytymään jääkaappiin yön yli
  • Jaa taikina kahteen osaan ja kaulitse ohueksi pizzaksi
  • Levitä sudilla hieman öljyä pohjan päälle

Karamellisoitu punasipuli
3 punasipulia ohueksi suikaloituna
1,5 rkl muscovadosokeria
3 rkl punaviinietikkaa
suolaa, mustapippuria
öljyä
  • Kuullota sipuleita öljyssä keskilämmöllä noin 5 minuuttia
  • Lisää pannulle sokeri ja punaviinietikka ja sekoita ne sipuleiden joukkoon
  • Anna muhia pannulla kunnes neste on haihtunut pois ja sipulit ovat mukavan tahmeita
  • Mausta lopuksi suolalla ja mustapippurilla

Muut täytteet
omenaa ohueksi viipaloituna (granny smith omena)
mozzarellaa paksuina viipaleina
mausteista makkaraa pannulla ruskistettuna (esim. jotain raaka-makkaraa tai vaikkapa bratwurstia)
parmesaania raastettuna
  • Levitä karamellisoitu punasipuli pizzapohjien päälle
  • Lado sitten omena- ja mozzarellaviipaleet pizzan päälle
  • Laita lopuksi makkarapalat ja raasta päälle reilusti parmesaania
  • Paista uunissa esilämmitetyn pizzakiven tai uunipellin päällä 250 asteessa noin 10 minuuttia
Juomaksi kannattaa ottaa jotain sopivan hapokasta, aavistuksen mausteista ja kuivaa valkoviiniä. Itsellä sattui olemaan hyllyssä Australialaista Ferngrove Diamond Chardonnay 2013 (http://www.alko.fi/tuotteet/558417/), joka maustui oikein hyvin tämän pizzan seurassa.


-MK

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti