sunnuntai 4. elokuuta 2013

Porsaan kyljykset siiderikastikkeessa

Possu ja omppu sopivat hyvin yhteen. Nämä kyljykset haudutetaan siiderissä pannulla ja liemestä tehdään kastike seuraksi.

Kyljykset siiderissä

3 kpl porsaan kyljyksiä
3 omenaa lohkottuna
2 punasipulia pilkottuna
4 valkosipulinkynttä pilkottuna
8 kpl katajanmarjoja hieman murskattuna
0,5 l kuivaa omenasiideriä (crowmoor)
suolaa ja mustapippuria

Eli aluksi otetaan kyljykset huoneenlämpöön ja pintaan laitetaan kunnolla suolaa ja mustapippuria. Sillä välin kun kyljykset lämpenevät, niin kuoritaan ja lohkotaan omenat ja pilkotaan sipulit ja valkosipulit. Katajanmarjoja kannattaa hieman murskata, niin maku irtoaa paremmin. Sit vaan isolle paistinpannulle voita ja öljyä. Ruskistetaan kyljykset nopeasti molemilta puolin ja otetaan sivuun odottamaan

Sitten laitetaan pannuun sipulit ja ruskistetaan niitä muutama minuutti. Lisätään joukkoon omenalohkot ja katajanmarjat ja annetaan olla taas muutama minuutti.


Tämän jälkeen raivataan kyljyksille tilaa pannusta ja kaadetaan joukkoon omenasiideri. Laitetaan liesi ihan minimiin (ykköselle) ja laitetaan kansi pannun päälle. Annetaan hautua vähintään tunti.

Kun kyljykset ovat hautuneet vähintää tunnin, niin siivilöidään siideriliemi talteen pieneen kattilaan ja tehdään siitä kastike:

Siiderikastike kyljyksien haudutusliemestä

Haudutusliemi kokonaisuudessaan
2,5 dl ruokakermaa
2 rkl soijaa
3 rkl makeaa madeira viiniä
maizena suurustetta ainakin 2 rkl tai enemmän riippuen miten paksua soosia haluaa

Yksinkertaisesti kaikki ainekset vaan sekaisin ja kiehutetaan hiemaan kasaan noin 20 minuuttia.

Sit vaan kasataan lautaselle kyljys, omenoita, sipuleita ja kastiketta. Lisukkeeksi laitoin uusia perunoita ja salaattia. Nautitaan annos tietenkin raikkaan omenasiiderin kera. Alkosta löytyy oikein maukasta Walesilaista omenasiideriä eli  Farmhouse Cloudy Scrumpy (http://www.alko.fi/tuotteet/793386/). Siideri on hieman samea. Tuoksultaan hyvin omenainen ja hieman hapan. Maultaan sanoisin, että puolikuiva. Hyvin omenainen ja melko kuiva. Kuitenkin sopivaa makeutta löytyy. Mielestäni ihan hyvä siideri ja varsin aidon makuinen.



-MK

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti