lauantai 10. elokuuta 2013

Kana-avokadosalaatti


Laitetaanpa salaattia vaihteeksi kehiin. En ollut koskaan aiemmin käyttänyt avokadoa, joten oli jo aika sitä kaupasta ostaa ja tehdä siitä jotain. Tämä kysein salaatti on hyvin ruokaisa ja itse söin siitä neljä kertaa. Salaattiin sain mukavaa mehevyyttä itse tehdylla lime-vinaigretellä

Kana-avokadosalaatti

Kanan filettä 300-400 grammaa paistettuna ja viipaloituna
frisee salaattia yksi pussi
rucolaa yksi pussi
2 avokadoa kuutioituna
1 omena (granny smith) kuutioituna
1 limen mehu
250 g kirsikkatomaatteja puolitettuina
1 punasipuli viipaloituna
100 g cashew-pähkinöitä paahdettuna

Paistetaan kanan fileet pannulla, maustetaan suolalla ja mustapippurilla ja viipaloidaan sopiviksi paloiksi. Kuutioidaan avokadot ja omena, laitetaan ne kulhoon ja puristetaan joukkoon yhden limen mehu tummumisen estämiseksi. Itse paistoin kanat edellisenä iltana ja kuutioin omenan ja avokadot marinoitumaan limessä yön yli. Sit vaan puolitetaan kirsikkatomaatit ja viipaloidaan punasipuli ohuiksi siivuiksi. Paahdetaan pannulla cashew-pähkinät. Kootaan salaatti isolle lautaselle tai vaikka kulhoon. Salaatit laitoin alimmaisiksi ja siihen vaan päälle kaikki loput ainekset. Lopuksi kaadetaan salaatin päälle vinaigrette, jonka resepti alla.

Lime-vinaigrette

1 dl oliiviöljyä
1 limen mehu
1 valkosipuli hyvin pieneksi hienonnettuna
1 punainen chili hienonnettuna
1 rkl makeaa madeira viiniä
1 rkl omena-viinietikkaa
1 rkl muscovado-sokeria

Hienonnetaan valkosipulin kynsi ja punainen chili. Sekoitetaan vaan kaikki ainekset keskenään ja maistetaan. Mausteita voi lisätä oman maun mukaan. Kaadetaan vinaigrette salaatin päälle.

Nautitaan salaatti valkoviinin kera. Itsellä tarttui alkosta tällä kertaa mukaan ranskalainen luomu riesling eli Jean Biecher Riesling (http://www.alko.fi/tuotteet/560327/). Tuoksussa persikkaa ja viheromenaa. Maultaan kuiva ja melko vähä happoinen viini. Aluksi viini tuntuu melko valjulta, mutta kyllä sieltä lopulta löytyy persikkaa, aprikoosia ja hieman mausteisuutta. Itsekseen varsin tylsä viini ja kaipaa seurakseen ehdottomasti ruokaa. Salaatin kanssa viini oli parempaa ja makua löytyi enemmän. Silti jotenkin vaisu viini ja kympin viiniksi sanoisin, että hyvin keskinkertainen.


-MK

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti