tiistai 11. lokakuuta 2016

Brasserie L´amour @ Porvoo

Taas pukkaa uutta ravintolaa Porvoossa. Brasserie L´amour (http://www.lamour.fi) avasi ovensa lauantaina vanhan kaupungin liepeillä entisessä pankkirakennuksessa. Eilen maanantaina suuntasin töiden jälkeen nälkäisenä ja uteliaana paikan päälle.



Ravintola kuvaa itseään rennoksi ja lämminhenkiseksi paikaksi, jossa yhdistellään suomalaista, ranskalaista ja japanilaista ruokakulttuuria. Brasserie-tyylin mukaisesti ravintola on auki päivittäin.

Sisään astuessa kohtaa ensimmäisenä leveän baaritiskin. Yleisvaikutelma on pelkistetyn tyylikäs ja hillitty.



Ruokalista on mielestäni sopivan yksinkertainen mutta kuitenkin kiinnostava. Klassikkoannoksia suomalais-ranskalaistyyliin, japanilaista katuruokaa ja muutama jälkiruoka. Lounasta on tarjolla arkisin ja mikä parasta, niin katuruoka-menu on tarjolla viikonloppuisin yöhön asti. Näiden lisäksi voi vielä tilata ennakkoon isompia annoksia jaettavaksi.



Kokeilemani makkara-annos ranskalaisineen on oikein maukas. Makkara on mehevää, kaali hyvin maustettua ja sinappi mukavan terävää. Viereisissä pöydissä nautitaan wieninleikettä ja siikaa, jotka näyttävät houkuttelevilta myös.



Jälkiruokana klassinen vanilja créme brúlee toimii myös. Vanilja maistuu kunnolla ja pinta on rapeaa.



Ravintola kertoo nettisivuillaan panostavansa olutvalikoimaan, mikä piti paikkansa. Hanoja on kymmenen ja pullovalikoimasta löytyi päälle toistakymmentä vaihtoehtoa. Malmgårdia, Brewdogia, Foundersia, St Feuillienia ja monia muita panimoja tuli bongattua. Ei mitään järisyttävän yllättävää, mutta harvinaisen hyvä valikoima ravintolaksi. Kelpaa siis vain oluellekin tulla istahtamaan.

Tämän yhden kerran perusteella Brasserie L´amour vaikuttaa varsin rennolta ja mukavalta ravintolalta, josta saa laadukkaan rentoa ruokaa kohtuulliseen hintaan hyvän olutvalikoiman kera. Varmasti tulee jatkossakin käytyä. Virkistävää saada tällälaista brasserie-henkeä Porvooseen.

-MK



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti