sunnuntai 9. lokakuuta 2016

IPA-kurpitsakakku


Kurpitsaoluita on tullut silloin tällöin aina vastaan, joten miksipä ei kokeilisi tehdä IPA-kurpitsakakkua. Kakku on porkkanakakun tyylinen. IPA ja mausteet tuovat mukavaa särmää tähän kakkuun.

IPA-kurpitsakakku
2 dl muscovadosokeria
3 kananmunaa 
1 dl rypsiöljyä
2 dl IPA-olutta
300 g raastettua kurpitsaa 
1 punainen chili hienonnettuna 
2 cm pala inkivääriä raastettuna
4 dl spelttijauhoja
1 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
1 tl suolaa
1 tl muskottipähkinää
100 g saksanpähkinöitä rouhittuna
  • vaahdota kananmunat ja sokeri
  • sekoita vaahdon joukkoon öljy, olut, raastettu kurpitsa, chili ja inkivääri
  • sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seokseen ja sekoita taikina tasaiseksi
  • jaa taikina kahteen vuokaan ja paista 175 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes kakut ovat keskeltä kypsyneet
  • anna kakkujen jäähtyä ja irroita ne sitten vuoista pois
  • levitä IPA-tuorejuustotäyte kakkujen väliin ja päälle ja koristele lopuksi saksanpähkinärouheella


IPA-tuorejuustotäyte
300 g tuorejuustoa
100 g pehmeää voita
2 dl tomusokeria
1 dl IPA-olutta
2 liivatelehteä
  • vatkaa sähkövatkaimella tuorejuusto ja pehmeä voi kuohkeaksi vaahdoksi
  • lisää joukkoon tomusokeri muutamassa erässä jatkaen vatkaamista
  • kiehauta IPA ja liuota siihen vedessä lionneet liivatelehdet
  • kaada ohuena nauhana IPA-liivate-seos vaahdon joukkoon samalla vatkaten
  • anna täytteen kiinteytyä jääkaapissa 30-60 minuuttia ennen kakulle levittämistä
-MK


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti