Kurpitsaoluita on tullut silloin tällöin aina vastaan, joten miksipä ei kokeilisi tehdä IPA-kurpitsakakkua. Kakku on porkkanakakun tyylinen. IPA ja mausteet tuovat mukavaa särmää tähän kakkuun.
IPA-kurpitsakakku
2 dl muscovadosokeria
3 kananmunaa
1 dl rypsiöljyä
2 dl IPA-olutta
300 g raastettua kurpitsaa
1 punainen chili hienonnettuna
2 cm pala inkivääriä raastettuna
4 dl spelttijauhoja
1 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
1 tl suolaa
1 tl muskottipähkinää
100 g saksanpähkinöitä rouhittuna
- vaahdota kananmunat ja sokeri
- sekoita vaahdon joukkoon öljy, olut, raastettu kurpitsa, chili ja inkivääri
- sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seokseen ja sekoita taikina tasaiseksi
- jaa taikina kahteen vuokaan ja paista 175 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes kakut ovat keskeltä kypsyneet
- anna kakkujen jäähtyä ja irroita ne sitten vuoista pois
- levitä IPA-tuorejuustotäyte kakkujen väliin ja päälle ja koristele lopuksi saksanpähkinärouheella
IPA-tuorejuustotäyte
300 g tuorejuustoa
100 g pehmeää voita
2 dl tomusokeria
1 dl IPA-olutta
2 liivatelehteä
- vatkaa sähkövatkaimella tuorejuusto ja pehmeä voi kuohkeaksi vaahdoksi
- lisää joukkoon tomusokeri muutamassa erässä jatkaen vatkaamista
- kiehauta IPA ja liuota siihen vedessä lionneet liivatelehdet
- kaada ohuena nauhana IPA-liivate-seos vaahdon joukkoon samalla vatkaten
- anna täytteen kiinteytyä jääkaapissa 30-60 minuuttia ennen kakulle levittämistä
-MK
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti