sunnuntai 2. lokakuuta 2016

Aasialainen kanamureke kookoksisen kurpitsamuusin kera


Aasialaistyylinen mausteinen ruoka tuo aina lämpöä ja iloa elämään. Mehevä pekoniin kääritty kanamureke, kookoksinen kurpitsamuusi ja särmikäs korianteriöljy syntyvät varsin helposti. Mureke ja muusi kypsyvät yhtäaikaa uunissa.

Kanamureke aasialaisittain (3-4 annosta)
1 rkl sesamöljyä
1 punasipuli hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 punainen chili hienonnettuna
3 cm pala inkivääriä raastettuna
1 limen kuoriraaste ja mehu
1/2 ruukkua korianteria hienonnettuna
1 rkl soijaa
1 rkl kalakastiketta
5 rkl korppujauhoja
1 kananmuna
400 g kanan jauhelihaa
1 pkt pekonia
  • kuullota sipulit, chili ja inkivääri sesamöljyssä pehmeiksi ja laita kulhoon jäähtymään
  • lisää kulhoon limen kuoriraaste, mehu, korianteri, soija, kalakastike ja korppujauhot ja sekoita kunnolla
  • lisää lopuksi kananmuna ja jauheliha ja sekoita varoen murekemassaksi, jotta massa ei sitkisty
  • laita massa jääkaappiin tekeytymään puoleksi tunniksi
  • asettele pekonisiivut leikkuulaudelle vieri viereen ja muotoile niiden päälle muremassa sopivaan muotoon ja kääri mureke pekoniin
  • kypsennä uunissa 200 asteessa 30 minuuttia ja lopuksi grillivastuksen alla 5-10 minuuttia, jotta pekoni rapeutuu

Kookoksinen kurpitsamuusi (3-4 annosta)
1 kg kurpitsaa paloiteltuna 2-3 cm paloiksi
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 punainen chili hienonnettuna
suolaa, mustapippuria ja öljyä
2 dl kookosmaitoa
  • laita kurpitsat, valkosipuli ja chili uunipellille ja sekoita joukkoon loraus öljyä ja suolaa ja mustapippuria
  • kypsennä uunissa 200 asteessa 40 minuuttia
  • nosta ainekset kattilaan ja kaada sekaan kookosmaito ja sekoita survimella melko tasaiseksi muusiksi

Korianteriöljy (3-4 annosta)
1/2 ruukkua korianteria
hieman limen mehua, loraus öljyä, suolaa ja mustapippuria
  • laita ainekset korkeaan astiaan ja aja sauvasekoittimella sekaisin

Annoksen viimeistelee paahdetut cashewpähkinät.



Tuli käytyä ensimmäistä kertaa uudistetussa Alkon Arkadian erikoismyymälässä ja täytyy sanoa, että olutvalikoima oli varsin vaikuttava. Myyjä kertoi, että valikoimassa on 410 olutta ja hyvältähän se näytti. Matkaan tarttui monenmoista olutta ja tälle ruoalle valitsin Yhdysvaltalaisen Sierra Nevada Hop Hunter IPA:n (http://www.alko.fi/tuotteet/937264/). Tämä trooppisen mausteinen ja aromikkaasti humaloitu IPA sopi varsin hyvin ruoan makumaailman kanssa yhteen. Varsin laadukas jenkki-IPA.


-MK

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti