sunnuntai 22. marraskuuta 2015

Vuohenjuusto-kurpitsa-ohrasalaatti vehnäolut-vinaigretella


Tämä maanläheinen vuohenjuusto-kurpitsa-ohrasalaatti piristyy kummasti granaattiomenan siemenillä ja vehnäolut-vinaigretella. Vehnäolut sopii mielestäni mainiosti vuohenjuuston kanssa. Vinaigretteen ja ruokajuomana käytin perusvarmaa Nokia Panimon Keisari EloWehnää (http://www.nokianpanimo.fi/elowehna-iii/?age-verified=cc17b49425).

Vuohenjuusto-kurpitsa-ohrasalaatti
paahdettua kurpitsaa
lehtikaalia kevyesti paistettuna
ohraa
paahdettuja manteleita
vuohenjuustoa kevyesti paistettuna
granaattiomenan siemeniä
  • Mausta kurpitsakuutiot suolalla ja pippurilla ja lisää loraus öljyä. Paahda uunissa 225 asteessa noin 20 minuuttia
  • Kypsennä ohra suolalla maustetussa vedessä ohjeen mukaan
  • Paahda mantelit pannulla
  • Huuhtele lehtikaalin lehdet ja paista kevyesti pannulla, jotta ne hieman pehmenevät
  • Paista vuohenjuustokiekkoja kevyesti pannulla, jotta ne saavat hieman väriä
  • Erottele granaattiomenan siemenet
  • Kokoa salaatti ja viimeistele vinaigretella

Vehnäolut-vinaigrette
1 dl vehnäolutta
4 rkl valkoviinietikkaa
1 rkl hunajaa
1 dl öljyä
suolaa, pippuria
  • vispaa vehnäolut, valkoviinietikka ja hunaja sekaisin
  • lisää öljy ohuena norona vispaten
  • mausta suolalla ja pippurilla

-MK

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti