Tämä maanläheinen vuohenjuusto-kurpitsa-ohrasalaatti piristyy kummasti granaattiomenan siemenillä ja vehnäolut-vinaigretella. Vehnäolut sopii mielestäni mainiosti vuohenjuuston kanssa. Vinaigretteen ja ruokajuomana käytin perusvarmaa Nokia Panimon Keisari EloWehnää (http://www.nokianpanimo.fi/elowehna-iii/?age-verified=cc17b49425).
Vuohenjuusto-kurpitsa-ohrasalaatti
paahdettua kurpitsaa
lehtikaalia kevyesti paistettuna
ohraa
paahdettuja manteleita
vuohenjuustoa kevyesti paistettuna
granaattiomenan siemeniä
- Mausta kurpitsakuutiot suolalla ja pippurilla ja lisää loraus öljyä. Paahda uunissa 225 asteessa noin 20 minuuttia
- Kypsennä ohra suolalla maustetussa vedessä ohjeen mukaan
- Paahda mantelit pannulla
- Huuhtele lehtikaalin lehdet ja paista kevyesti pannulla, jotta ne hieman pehmenevät
- Paista vuohenjuustokiekkoja kevyesti pannulla, jotta ne saavat hieman väriä
- Erottele granaattiomenan siemenet
- Kokoa salaatti ja viimeistele vinaigretella
Vehnäolut-vinaigrette
1 dl vehnäolutta
4 rkl valkoviinietikkaa
1 rkl hunajaa
1 dl öljyä
suolaa, pippuria
- vispaa vehnäolut, valkoviinietikka ja hunaja sekaisin
- lisää öljy ohuena norona vispaten
- mausta suolalla ja pippurilla
-MK
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti