tiistai 10. helmikuuta 2015

Karitsan potkaa ja chorizo-couscousia


Karitsan potkia olen aina himoinnut ja nyt tarttui kaupasta mukaan kotimaisia luomukaritsan potkia, jotka ovat peräisin Reinin Lihalta. Reinin Lihan tuotteita löytyy ainakin Hakaniemen kauppahallista (http://www.reininliha.fi), joistain K-supermarketeista ja esimerkiksi http://www.raakatori.fi/tuottajat-ja-valmistajat/reinin-liha/- verkkokaupasta. Kypsensin potkat mausteiseen lähi-idän tyyliin ja tein seuraksi chorizo-couscousia. Karitsan potkan liha oli kyllä taivaallisen herkullista ja mehevää.

Karitsan potkat
2 kpl karitsan potkia (n. 1 kg)
suolaa, pippuria, voita, öljyä
1 tl fenkolin siemeniä
1 tl kuminan siemeniä
1 tl juustokuminaa
5 kpl kokonaisia neilikoita
2 kanelitankoa
2 tähtiänista
2 laakerinlehteä
2 l lihalientä
  • Mausta karitsan potkat suolalla ja pippurilla ja anna olla huoneenlämmössä pari tuntia
  • Ruskista potkat kunnolla voin ja öljyn seoksessa ja laita uuninkestävään kattilaan tai muuhun astiaan
  • Paahda mausteita kuivalla pannulla pari minuuttia ja lisää ne potkien joukkoon
  • Kaada lopuksi kuuma lihaliemi potkien päälle, jotta ne peittyvät kokonaan
  • Kypsennä uunissa 125 asteessa noin 5-6 tuntia
  • Keitä lientä kasaan saadaksesi herkullista kastiketta

Chorizo-couscous
3 dl vettä
3 dl couscous-ryynejä
100 g chorizoa kuutioituna
1 punasipuli hienonnettuna
1 punainen paprika kuutioituna
kourallinen aurinkokuivattuja tomaatteja hienonnettuna
kourallinen kirsikkatomaatteja puolitettuina
nippu korianteria hienonnettuna
tabascoa
  • Kieuhata vesi, lisää joukkoon couscous-ryynit ja ota kattila pois liedeltä
  • Couscous kypsyy noin viidessä minuutissa
  • Paista toisella pannulla loppuja aineksia ja sekoita ne coscousin joukkoon
  • Mausta tabascolla ja korianterilla

Ruokajuomana kannattaa nauttia jotain aavistuksen hedelmäistä ja hieman mausteista olutta kuten vaikkapa Chimay Doree (http://www.alko.fi/tuotteet/770304/). Tummat lagerit ja belgialaiset alet sopivat myös varmasti tälle ruoalle.


-MK

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti