Karitsan potkia olen aina himoinnut ja nyt tarttui kaupasta mukaan kotimaisia luomukaritsan potkia, jotka ovat peräisin Reinin Lihalta. Reinin Lihan tuotteita löytyy ainakin Hakaniemen kauppahallista (http://www.reininliha.fi), joistain K-supermarketeista ja esimerkiksi http://www.raakatori.fi/tuottajat-ja-valmistajat/reinin-liha/- verkkokaupasta. Kypsensin potkat mausteiseen lähi-idän tyyliin ja tein seuraksi chorizo-couscousia. Karitsan potkan liha oli kyllä taivaallisen herkullista ja mehevää.
Karitsan potkat
2 kpl karitsan potkia (n. 1 kg)
suolaa, pippuria, voita, öljyä
1 tl fenkolin siemeniä
1 tl kuminan siemeniä
1 tl juustokuminaa
5 kpl kokonaisia neilikoita
2 kanelitankoa
2 tähtiänista
2 laakerinlehteä
2 l lihalientä
- Mausta karitsan potkat suolalla ja pippurilla ja anna olla huoneenlämmössä pari tuntia
- Ruskista potkat kunnolla voin ja öljyn seoksessa ja laita uuninkestävään kattilaan tai muuhun astiaan
- Paahda mausteita kuivalla pannulla pari minuuttia ja lisää ne potkien joukkoon
- Kaada lopuksi kuuma lihaliemi potkien päälle, jotta ne peittyvät kokonaan
- Kypsennä uunissa 125 asteessa noin 5-6 tuntia
- Keitä lientä kasaan saadaksesi herkullista kastiketta
Chorizo-couscous
3 dl vettä
3 dl couscous-ryynejä
100 g chorizoa kuutioituna
1 punasipuli hienonnettuna
1 punainen paprika kuutioituna
kourallinen aurinkokuivattuja tomaatteja hienonnettuna
kourallinen kirsikkatomaatteja puolitettuina
nippu korianteria hienonnettuna
tabascoa
- Kieuhata vesi, lisää joukkoon couscous-ryynit ja ota kattila pois liedeltä
- Couscous kypsyy noin viidessä minuutissa
- Paista toisella pannulla loppuja aineksia ja sekoita ne coscousin joukkoon
- Mausta tabascolla ja korianterilla
Ruokajuomana kannattaa nauttia jotain aavistuksen hedelmäistä ja hieman mausteista olutta kuten vaikkapa Chimay Doree (http://www.alko.fi/tuotteet/770304/). Tummat lagerit ja belgialaiset alet sopivat myös varmasti tälle ruoalle.
-MK
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti