Tämän suklaa-manteli-piirakan ohjeen bongasin jostain
ruokalehdestä. Omasta mielessä alkuperäisessä reseptissä oli suklaata liian
vähän, joten tuplasin suklaan määrän omassa kokeilussani. Lisäksi korvasin
vehnäjauhon mantelijauholla. Lopputulos oli mehevän herkullinen. Piirakasta
tuli mukavan ohut, rapea päältä ja pehmeä sisältä. Manteli antaa kivaa makua.
Tähän piirakkaan sopisi hyvin vähän lisää rapeutta, joten ensi kerralla aion
kokeilla lisätä taikinaan vielä saksanpähkinärouhetta noin desin verran.
Suklaa-manteli-piirakka
2 kananmunaa
2 dl sokeria
1 dl mantelijauhoja
0,5 dl perunajauhoja
1 vaniljatangon siemenet
0,5 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
25 g mantelirouhetta
120 g voita
120 g tummaa suklaata
tomusokeria koristeluun
Sekoita jauhot, leivinjauhe, suola sekä mantelirouhe
keskenään. Kaavi sekaan vaniljatangon siemenet. Vatkaa kananmunat ja sokeri
kuohkeaksi vaahdoksi. Sulata kattilassa voi ja tumma suklaa sekaisin. Sekoita
kuiva-aineet ja jäähtynyt voi-suklaa-seos muna-sokeri-vaahtoon. Voitele
irtopohjakakkuvuoka ja laita pohjalle leivinpaperi. Kaada taikina vuokaan ja
paista uunissa 175 asteessa noin 30–40 minuuttia. Piirakka on valmis kun se on
keskeltä juuri ja juuri kypsynyt. Kannattaa kokeilla haarukalla tai
cocktail-tikulla välillä kypsyyttä. Ota piirakka pois uunista ja anna jäähtyä.
Laita esille ja koristele tomusokerilla. Piirakka maistuu todella hyvin
sellaisenaan kahvin kera mutta kyllähän tuohon nokareen jäätelöä voi kylkeen
tyrkätä.
-MK
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti