sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

Mausteinen ankka-wok


Maustettu ankan rinta soveltuu loistavasti myöskin wokkiin ja mukaan myös hieman appelsiinin lohkoja, niin ollaan klassisen makuparin (ankka, appelsiini) äärellä. Ankan rintaa varten jauhoin huhmareessa kiinalaisen viismauste tyylisen seoksen. Yhdestä ankan rinnasta riittää kahdelle ja tämän reseptin ainekset on suurinpiirtein kahdelle, tosin mausteseosta saattaa jäädä ylikin.

Ota ankan rinta hyvissä ajoin (1-2 tuntia) ennen kokkausta huoneen lämpöön. Siivoa ankan rinnasta terävällä veitsellä ylimääräiset rasvat pois ja tee rasvapuolella viillot ruudukon tyyliin.

Sit seuraavaksi mausteseoksen kimppuun. Laita paistin pannulle seuraavat mausteet
1 tl kanelia
2 tähtianista
1 tl fenkolinsiemeniä
1 tl kokonaisia neilikoita
1 tl kokonaisia mustapippureita
1 tl kokonaisia roseepippureita

Paahda mausteita kuivalla pannulla muutama minuutti aromien herättämiseksi. Kaada paahdetut mausteet huhmareeseen ja jauha tasaiseksi seokseksi.

Mausta ankan rinta suolalla ja tämän jälkeen taputtele pinta kokonaisuudessaan mausteseoksella ja jätä rinta odottamaan paistamista.

Sit vaan valmistelemaan kasvikset wokkia varten.

4 tankoa parsaa paloiteltuna
1 iso punasipuli viipaloituna
1 punainen chili hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
kourallinen sokeriherneitä
1 appelsiini viipaloituna
100-150 g nuudeleita keitettynä

Valmistele kasvikset ja keitä nuudelit valmiiksi. Kuori appelsiini ja leikkaa mahdollisimman ehyet ja siistit viipaleet.

Sit vaan laitetaan ankan rinta kylmälle wokkipannulle rasvapuoli alaspäin ja laitetaan pannu kuumenemaan. Annetaan rasvan sulaa rauhassa kunnes rasvapuoli on mukavan rapsakka ja sopivasti ruskistunut. Käännetään ankan rinta ja annetaan ruskistua toiselta puolelta noin 3-5 minuuttia. Otetaan ankan rinta tässä vaiheessa pois pannusta vetäytymään folioon ennen viipalointia. Annan ankan rinnan vetäytyä 5 minuuttia ja viipaloi se sitten.

Tässä vaiheessa wokkipannun pitäisi olla todella kuuma joten sit vaan jatketaan täyttä häkää etiäpäin. Lisätään pannulle chili, valkosipuli, parsat ja sokeriherneet. Sekoitellaan minuutti ja lisätään joukkoon punasipuli.Sekoitellaan taas minuutti ja lisätään joukkoon nuudelit. Sekoitellaan taas minuutti ja lopuksi lisätään wokkiin viipaloitu ankan rinta ja appelsiini. Sekoitetaan nopeasti ja maustetaan tarvittaessa lisää esim soijalla tai lisäämällä mausteseosta. Sit vaan laitetaan annos esille ja nautitaan se hedelmäisen ale-oluen kanssa. Porvoon Citymarketin monipuolisesta olutvalikoimasta tarttui mukaan skotlantilaisen panimon Williams Brothersin kesäinen ale eli Birds and Bees (http://www.williamsbrosbrew.com/beerboard/bottles/birds-bees). Tuoksultaan olut todella on kesäisen kukkainen, raikkaan hedelmäinen ja aromikas. Maultaan olut on raikkaan hedelmäinen, sitruksinen ja loppua kohden kuivakka humalointi taipuu melko bitteriksi jälkimauksi. Tässä alessa on juuri sopivasti myös pientä maltaista makeutta ja vehnä tuo myös mukavaa makua. Todella raikas ja hyvin tasapainoinen ale, jossa on makua ja ryhtiä. Tämä olut maistui loistavasti mausteisen ankka-wokin seurana. Todella hyvä maitokauppa ale, joten kannattaa ostaa jos tähän jossain törmäät.


-MK

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti