lauantai 8. maaliskuuta 2014

Spelttiolutsämpylät


Speltistä saa maukkaan makuiset sämpylät ja käyttämällä olutta lisäät sämpylöiden aromikkuutta.

Spelttiolutsämpylät

25 g tuoretta hiivaa
5 dl olutta (esim Malmgårdin spelttiolutta eli Dinkelia tai sit jotain muuta hieman tummempaa olutta)
1 rkl hunajaa
1 dl auringonkukansiemeniä
1 dl pellavansiemeniä
2 tl suolaa
n. 12 dl spelttijauhoja

Lämmitä olut 38 asteiseksi ja kaada se kulhoon, johon tuore hiiva on murusteltu. Anna hiivan liueta ja lisää hunaja joukkoon. Sekoita joukkoon seuraavaksi auringonkukansiemenet ja pellavansiemenet. Sekoita suola spelttijauhojen joukkoon ja tämän jälkeen ala lisätä spelttijauhoja taikinaan koko ajan vaivaten. Käytä jauhoja sen verran, että taikinasta tulee kimmoisa mutta se jää hieman löysäksi. Kohota taikinaa 2 tuntia liinan alla. Muotoile taikinasta rulla ja leikkaa se paloiksi, joista muotoilet sämpylät. Anna sämpylöiden kohota vielä uunipellillä puoli tuntia. Paista sämpylät 225 asteessa noin 10-15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti