lauantai 25. tammikuuta 2014

Köyhät ritarit karamellisoiduilla persikoilla, vaniljamascarponella ja vadelmakastikkeella


Gordon Ramsay teki kerran köyhiä ritareita tähän tyyliin ja pitihän sitä pitkästä aikaa kokata klassisia köyhiä ritareita, jotka muistuttavat lapsuuden herkkuhetkistä.

Vadelmakastike
400 g pakastevadelmia
1 dl vettä
1-2 rkl sokeria

Laita ainekset kattilaan ja kiehauta muutaman minuutin ajan. Soseuta kastike sauvasekoittimella ja siivilöi se tasaisen koostumuksen saamiseksi. Laita jääkaappiin odottamaan.

Vaniljamascarpone
2 dl kuohukermaa
1 vaniljatangon siemenet
1 rkl sokeria
250 g mascarponea

Vispaa kuohukerma sokerin ja vaniljatangon siementen kanssa kermavaahdoksi. Sekoita kermavaahdon joukkoon mascarpone ja laita jääkaappiin odottamaan.

Karamellisoidut persikat
4 persikkaa puolitettuina
3 rkl muscovadosokeria
1 rkl madeiraviiniä (tai vettä)
3 rkl voita

Puolita persikat ja poista kivi. Laita paistinpannulle muscovadosokeri ja madeiraviini tai vesi. Pieni määrä nestettä saa sokerin heti hieman liukenemaan ja se on helpompi sulattaa. Laita paistinpannu melko kovalle lämmölle ja anna sokerin sulaa kunnolla. Sekoita sulaneen sokerin joukkoon voi. Tässä vaiheessa karamellin pitäisi kuplia nätisti. Lisää pannulle puolitetut persikat ja anna niiden karamellisoitua koko ajan sekoittaen ainakin viiden minuutin ajan. Kun persikat ovat saanet nätisti väriä pintaan, niin ota ne pois pannulta vaikka lautaselle odottamaan.

Köyhät ritarit
4 paksua (2-3 cm) viipaletta hieman kuivunutta pullaa tai ranskanleipää
1 kananmuna
2 dl täysmaitoa
1 tl vaniljasokeria
voita ja öljyä

Sekoita kananmuna, täysmaito ja vaniljasokeria tasaiseksi seokseksi. Laita pullaviipaleet lautaselle ja kaada kananmuna-maitoseos niiden päälle ja kääntele pullaviipaleita. Pullaviipaleet imevät lähes koko nestemäärän. Laita paistinpannulle reilu nokare voita ja hieman rypsiöljyä. Anna pannun lämmetä reilusti ja lisää sitten pullaviipaleet pannulle. Ruskista pullaviipaleet molemmilta puolilta rapeiksi ja kauniin kullanruskeiksi. Pannun lämpöä kannattaa tarkkailla, ettei pullat pääse palamaan

Laita annos tarjolle yhdistämällä kaikki ainekset oman tyylin mukaan ja nauti!

-MK

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti