tiistai 25. helmikuuta 2014

Kana-lehtikaali-wokki

Lehtikaali on mukavan vihreä, rapsakka ja terveellinen vihannes, joka käy loistavasti wokkiin. Käypä lukemassa lehtikaalin terveellisyydestä tuolta --> http://ruoka.ts.fi/jutut/lehtikaali-on-monikayttoinen-terveyspommi/.

Tämä wokki on täynnä hyvää makua ja rapeaa suutuntumaa raikkaalla otteella.
Tarvitaan siis
Lehtikaalia
punasipulia
valkosipulia
chiliä
porkkanaa
sokeriherneitä
kirsikkatomaatteja
mangoa
cashew pähkinöitä
appelsiinin mehua
kanasuikaleita
lisäksi mausteina voi käyttää tamarinditahnaa ja kalakastiketta

Paloitellaan/pilkotaan ainekset ja huuhdellaan lehtikaali juoksevan veden alla. Laitetaan wokkipannu lämpenemään tosi kuumaksi ja lisätään pannuun 1 tl tamarinditahnaa ja 1 tl kalakastiketta. Sit heitetään sekaan kanasuikaleet ja ruskistetaan ne. Sit lisätään joukkoon punasipuli, chili ja valkosipuli ja pyöritellään minuutti. Tämän jälkeen lisätään joukkoon porkkana, sokeriherneet ja cashew pähkinät ja taas sekoitellaan minuutti. Sit lisätään lehtikaali ja appelsiinin mehu joukkoon ja sekoitellaan minuutti. Lopuksi sekaan heitetään mango ja kirsikkatomaatit ja sekoitellaan kunnolla ja maustetaan vielä soijalla jos on tarvis. Sit vaan annos lautaselle ja nauttimaan. Tämä wokki toimii myös hyvin ilman kanasuikaleita jos haluaa ihan vaan kasvisversiona nauttia. Wokkiin voi myös lisätä hieman nuudelia jos siltä tuntuu.

Pari viimeistä viikkoa ovat olleet vähän hiljaista täällä blogin puolella, mutta ei hätää. Hengissä ollaan ja paljon on kokkailtu ja oluita maisteltu. On vaan ollu vähä laiska olo tämän päivittämisen suhteen mutta nyt rupeaa taas tekstejä tulemaan.

-MK

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti